martes, 30 de marzo de 2021

ESGLÉSIA DEL PROTOMÀRTIR SANT ESTEVE. ANDORRA LA VELLA.

Fotos antigues d'Andorra. Andorra antiga, publica una fotografia – sense datar, en tot cas, anterior a la dècada dels 60 del segle XX -  amb aquest peu informatiu ; La Plaça Príncep Benlloch, tal com fica a la placa de la paret de la casa. La plaça està completament sola en aquest fred matí d'hivern, la botiga oberta, el bar "de France" i la pompa de la Shell, sembla que esperen als primers clients del dia. Veiem també un cartell publicitari de l'hotel Mirador penjat a la cantonada del bar.





Encara faltaria uns anys perquè l'entrada principal de Sant Esteve es canviés a la plaça i mossèn Lluís Pujol  fes pujar un pis més al campanar amb l'excusa de què les campanes es "poguessin escoltar des del Pas de la Casa".


https://www.elperiodic.ad/noticia/26715/mig-segle-i-cap-arruga


l’Eva Sánchez, publicava una fotografia on apareix la “ nova entrada”, i amb un  fort contrallum el campanar de l’església  de la parròquia d’Andorra  la Vella advocada al protomàrtir Sant Esteve.




Xavier Llovera i Massana, Antoni Pladevall i Font , Jordi Vigué i Viñas , Francesc Rodríguez i Rossa  i  la  Marta Planas i de la Maza, amplien  a :

https://www.enciclopedia.cat/ec-catrom-0641503.xml


la minsa informació que dóna la pàgina de turisme :

https://visitandorra.com/ca/cultura/esglesia-de-sant-esteve/


Catalunya i Andorra, tenen i mantenen – encara – un important Patrimoni Històric,  que constitueix, i ho farà més en el futur, un dels seus millors atractius, dissortadament però, no comparteixen aquesta percepció, els que remenen les cireres, aquí i allà.


Oferíem la publicació – gratuïta – a les publicacions de TOTS ELS COLORS POLITICS, i malgrat la feble resposta, ho continuem fent. 


No hay comentarios:

Publicar un comentario