viernes, 2 de julio de 2021

CRÒNICA D’UN ESPOLI. SANTA MAGDALENA DE MERAVELLA. OLIOLA. LA NOGUERA

 

L’església  de Santa Magdalena de Meravella té unes dimensions petites.




Retratava al Pere Albert Carreño davant de les restes de l’església que encara es mantenia dempeus l’any 1983, quan la retratava la Maria Carme Vidal i Torruella.




La seva planta és quasi quadrada.


 La façana, tota de pedra de carreus, té  - encara - una porta d'accés a l'interior adovellada amb arc de mig punt i al costat esquerre hi a una altra finestra.


La part superior hi ha una cornisa amb decoració i a la part central una espadanya, amb arc apuntat i una petita campana i al damunt d'aquesta una creu.  


La teulada és de doble vessant. Una part d'aquesta capella està arrebossada, però en alguns llocs ja ha caigut o està a punt de caure.


 http://coneixercatalunya.blogspot.com/2017/04/in-memoriam-de-lesglesia-de-santa.html


El topònim Meravella, deriva etimològicament del llatí mirabĭlĭa, ‘coses admirables’, i certament és del tot admirable la desídia de les administracions publiques, catalanes, castellanes i àdhuc europees, així com de l’església catòlica apostòlica i romana.


El nucli  de Meravella presenta un estat d’abandó, comparable al que es va donar a Hiroshima i Nagasaki, desprès del llançament de les bombes atòmiques el 6 i el 9 d’agost de 1945.


Davant del runam de Santa Magdalena demanava a l’Altíssim que no deixes sense sanció als responsables de tanta desolació.  

Maleïts !!!!

No hay comentarios:

Publicar un comentario