viernes, 11 de marzo de 2022

COL·LEGI BELL-LLOC. GIRONA

 


https://www.bell-lloc.org/sobre-bell-lloc/que-es-bell-lloc/

Llegia que els arquitectes Joaquim Maria Masramon de Ventós (Olot, 1910-Girona, 1987), i Joan Maria de Ribot i de Balle (Girona, 24 de febrer de 1919 - Girona, 21 de setembre del 2014)  projectaven l’escola Inicialment com a reforma de la masia antiga de Can Pau Birol-Torre de Bell-lloc, tot i que, en èpoques posteriors, s'ha anat ampliant en fases diferents.







El projecte inicial es construeix bàsicament a la planta baixa, on es dóna cabuda al programa establert d'aules, vestidors, menjadors i capella. Tots aquests elements estan relligats per un porxo -lloc de reunió en dies plujosos- que, gràcies a un ús racional i serè dels elements constructius i a una sàvia alternança de llums i ombres dels volums edificats, dels porxos i dels patis, dóna al conjunt una gran coherència, serenor i repòs.


En primer terme i tancant l'àmbit del conjunt, es construeix la capella com a contrapunt de la Torre de la Masia, que té una mesura i textura diferents. 




En aquesta primera fase, cal destacar la capacitat d'integració, l'ús dels materials, la lògica i coherència constructiva i el gust pel detall i la senzillesa.

Posteriorment i completant el programa de l'escola, s'edifiquen altres pavellons -bàsicament destinats a aules- amb una disposició que permet la formació de patis i d'espais lliures controlats.

https://terra.girona.cat/resources/edificis_protegits/C-19.pdf

http://invarquit.cultura.gencat.cat/Cerca/Fitxa?index=0&consulta=&codi=21254

https://www.diaridegirona.cat/girona/2015/10/18/l-escola-bell-lloc-celebra-49166992.html

https://ca.wikipedia.org/wiki/Col%C2%B7legi_Bell-lloc


Demanem la vostra col·laboració per a recuperar aquesta memòria històrica,  esperem les vostres imatges i dades a l’email castellardiari@gmail.com


Qui perd els orígens, per la identitat.


Quan el preu dels combustibles ho permeti, poseu  Girona,   Catalunya a la vostra agenda. 


En aquests dies veiem esborronats els terribles efectes del Genocidi que la Rússia de Putin, practica contra Ucraïna, Mutatis Mutandis ,  molts persones entenen ara que Carles Puigdemont i Casamajó ( Amer, Selva, 29 de desembre de 1962), prenia – malgrat que això li suposava un gran sacrifici a nivell personal, a ell, i a la resta de membres del seu govern -  la decisió correcta.  


El genocidi que Rússia practica a Ucraïna, amb la permissivitat dels mals dits països democràtics – a Catalunya d’això en tenim memòria - , esta deixant les primeres planes de la premsa “ oficial”, que es fa ressò entre altres de la convocatòria de vaga del sector del transport: 

https://www.antena3.com/noticias/economia/transportistas-estallan-gobierno-convocan-huelga-14-marzo-rien-nosotros_202203086227bd22f5e39e0001f0a277.html


Venen mals temps per a la musica, oi? 


No hay comentarios:

Publicar un comentario