viernes, 25 de marzo de 2022

TENIU DADES DE LA MASIA I LA CAPELLA DEL PLATRAVER?. LA VALL DEN BAS. LA GARROTXA

 

No si escarrassen gaire amb la historia de la masia de  Platraver els amics de l’Enciclopèdia catalana; pla Traver




Fotografia  [entre 1890 i 1923] de CèsarAugust Torras i Ferreri (Barcelona, 5 de juliol de 1851 - 22 de juny de 1923)


Planell del vessant septentrional de la serra de Puigsacalm, entre els puigs Cobell i de Miralles, que domina per la dreta la capçalera de la riera de Sallent.


Al seu centre hi ha la masia i antiga capella de pla Traver, de la que si més no, ens agradarà tenir notícia de la seva advocació a l’email castellardiari@gmail.com , ho preguntarem a la mateixa casa, i al Centre de Documentació de Cultura Popular iReligiosa de Catalunya ( Arxiu Gavín)




La resposta – a volta d’email – em deia;   Capella de Sant Josep.  Pla de Traver.  Sense culte.  Data fotografia 23-VII-1970. Sant Privat d'en Bas (La Vall d'en Bas). Garrotxa


És un important sector de pasturatges. Al mas hi hagué al segle XIX una dependència de remunta de l’exèrcit, filial de Conanglell.


http://www.endrets.cat/index.php/indret/3046/pla-traver-ca.html




http://www.platraver.com/la-casa/la-casa/

https://www.vallgesbisaura.com/territori/cases-de-pages/cases-de-pages-pla-traver/


Trobo que si fossin intel·ligents – que sortosament en general no és el cas -  els anticatalans es podrien estalviar la seva la malvolença, contra la llengua i les persones que vivim a Catalunya.


Nosaltres solets, un dia si, i l’altre també, ens anem posant pals a les rodes, em refereixo als  mal dits Partits “ democràtics” , la resta per a fer mal a Catalunya , i/o als catalans SEMPRE estant d’acord, oi?.

No hay comentarios:

Publicar un comentario