miércoles, 30 de marzo de 2022

MASIA EL GRAU. FOGARS DE MONTCLÚS. EL VALLÉS ORIENTAL / MONTSENY

 

El Pere i  el Joan Estorch Salamó, retrataven el juny de l’any 1931  “Cotxe estacionat davant de Can Grau de Fogars de Montclús”




https://mdc.csuc.cat/digital/collection/afcecemc/id/2291/rec/1


El Mapa de Patrimoni  de Fogars de Montclus, diu que es tracta d'una masia de mitja muntanya, orientada a migdia i adaptada a l'orografia del terreny. Els murs són de paredat comú amb pedres cantoneres i conserven part de l'antic arrebossat de morter de calç.


L'edifici principal és de planta rectangular, format per dos cossos juxtaposats, el de llevant més alt que l'altre, amb coberta a dues vessants, i ràfec de rajola i teula girada.


La façana de llevant presenta la porta d'accés a la casa, d'arc carpanell, amb dovelles i brancals de pedra amb arestes bisellades. Sobre la porta hi ha una finestra amb llinda de pissarra, amb la inscripció: "1789", brancals de granit i lleixa emmotllurada.




A la façana lateral, les obertures són quadrades amb llinda de fusta i brancals de totxo, i la porta d'accés a les quadres, també és amb llinda de fusta i brancals de totxo.


En destaquen els dos contraforts atalussats, i les pedres cantoneres embegudes dins del pany de paret, que denoten que la masia va ser objecte d'una ampliació posterior.


Aquest país ha de fer un esforç per eliminar organismes administratius,  els recursos que generem son del tot insuficients per a mantenir-los.


Si algun dia els combustibles tornen a tenir un preu “ suportable “, poseu Fogars de Montclús, les seves parròquies i masies a la vostra agenda.

No hay comentarios:

Publicar un comentario