miércoles, 6 de diciembre de 2023

TENIU DADES DE L’AUTOR DE LA NOVA ESGLÉSIA DE PLA DE CORRONCUI, ADVOCADA A LA IMMACULADA CONCEPCIÓ ?. EL PONT DE SUERT. LA RIBAGORÇA SOBIRANA

 


Llegia que al voltant dels anys seixanta del segle XX – viu encara el sàtrapa -   es va construir l’església del Pla de Corroncui, també advocada a la Immaculada Concepció, mal dita  - també - Santa Maria, aprofitant part delscarreus i dels elements arquitectònics de l’antiga església romànica. Per descomptat, cap dada de l’autor. Ho preguntarem a  l’Ajuntament del Pont de Suert ajuntament@elpontdesuert.cat i al Bisbat de Lleida mcs@bisbatlleida.org

https://invarquit.cultura.gencat.cat/card/16126

Patrimoni Gencat en fa una descripció telegràfica; airós edifici amb  un campanar  de paret doble  i una porta que aprofita les arquivoltes, extradós i finestres romàniques.

Hi ha un capitell zoomòrfic i un altre d'indesxifrable.

Al mur de maçoneria del lateral nord hi ha una porta tapiada i un ràfec de pedra que estaven a un nivell inferior de la coberta més antiga.

Ens agradarà rebre’n una imatge del interior a l’email castellardiari@gmail.com

https://www.turismealtaribagorca.cat/sites/default/files/llibret_laltre_romanic-v10.pdf

 Que  la Marededéu    i Sant Antoni de la Sitja,  elevin a l’Altíssim la pregaria dels  armenis,   amazics ,  gitanos, aragonesos, asturians , valencians,  bascos,  aranesos , gallecs, catalans, corsos, escocesos, ucraïnesos , gal·lesos, palestins , hawaianesos,  jueus,   africans , sud-americans ,  afganesos, inuits,   saharauis  ... ,   i tots els col·lectius minoritzats i reprimits, Senyor; allibera el teu poble!!!

«A qui no es cansa de pregarDéu li fa gràcia»


No hay comentarios:

Publicar un comentario