sábado, 16 de diciembre de 2023

ÚS I ABÚS DEL PATRIMONI ARQUITECTÒNIC ESCOLAR. IN MEMORIAM DE L’ESCOLA PÚBLICA DE TORROELLA DE FLUVIÀ. L’EMPORDÀ SOBIRÀ.

 

Trobava un article magnífic de la Gemma Domènech i Casadevall ( Girona, 1970 ), que està en la línia de la nostra recerca dels edificis escolars anteriors i/o coetanis a la dictadura franquista.

Per informacions facilitades per l'Ajuntament, sabem que les Escoles de Torroella de Fluvià varen ser construïdes l'any 1929.



Pel que fa a l'autoria es pot aventurar la d'Isidre Bosch, del qual conservem un "Projecte d'edifici per escoles" sense data (vegeu arxiu de plànols reg. 1463), que tot i no ser exactament el que es va realitzar, hi té molts punts de contacte.

Actualment (2004) no hi ha escola en el poble i l'edifici és ocupat pel Centre Social i un petit museu.


http://www.coac.net/COAC/centredocumentacio/Girona/arxiu/edificis/dades/fitxa.html?registre=&autor=&denominacio=&adreca=&poblacio=torroella+de+fluvi%C3%A0&page=3&pos=22

Ajudeu-nos en la nostra recerca dels edificis escolars de Catalunya anteriors i/o coetanis a la dictadura franquista, esperem les vostres imatges i dades a l’email castellardiari@gmail.com

Catalunya us ho agrairà.

 

 

No hay comentarios:

Publicar un comentario