miércoles, 28 de abril de 2021

CASA BALLESTER. TORTOSA . L’EBRE JUSSÀ.

 

Em topava en primera persona amb un episodi de frau en la prestació dels serveis  públics, dut  terme per un comercial d’IBERDROLA al  que fins al moment present aquesta comercialitzadora s’ha negat a identificar:

https://diaridecastellardelvalles.blogspot.com/2021/04/la-mafia-del-reino-de-espana.html

https://diaridecastellardelvalles.blogspot.com/2021/04/frau-en-la-contractacio-dels-serveis.html

Eviteu contractar amb IBERDROLA, NATURGY i FECSA-ENDESA.

Això m’obligava a continuar – contra la meva voluntat -  sense poder sortir de casa.


La Cinta Llatje  publica una fotografia , casa Ballester vista pel darrera, al  Carrer Teodor González. Tortosa. L’Ebre jussà.




Llegia que el projecte original, firmat a Tortosa el juny del 1911 pel mestre d’obres  Josep  Muntada Marxh, és de tres plantes elevades i mirador a la primera planta. Les modificacions posteriors deixaren l'edifici en el seu aspecte actual, que conserva la major part de les característiques del projecte original.



Fotografia. Enric

Em sobtava que des del POUM s’atribueixi  l‘autoria a l’arquitecte  Josep Plantada i Artigas (Barcelona, 7 de juny de 1879 – Barcelona, c. 1943)


La plaça Alfons XII va ser edificada en la mateixa època (1890-1910), conservant els seus edificis una unitariana que cal conservar.


Patrimoni Gencat descriu  la construccions com edifici d'habitatges entre parets mitgeres, de planta baixa i quatre pisos. Façana ordenada segons eix de simetria central, amb quatre portals d'arc rebaixat a la planta baixa. Hi sobresurt el volum del mirador central, rectangular, que ocupa l'alçada dels quatre pisos i a cada costat, sobre l'eix vertical, hi ha quatre balcons amb emmarcament per trencaaigües amb baranes de forja artística (motius florals). El remat, format per una motllura és de traçat curvilini centrat en l'eix de simetria i dóna lloc, sobre els eixos dels buits laterals, a dues baranes de forja semicirculars a nivell del terrat. Parament arrebossat, formant encoixinats. Ornaments florals sobre els buits, sobretot al mirador. Sòcol de pedra a la planta baixa. La distribució és de dos habitatges per planta.


Anys enrere es deia “ com el Vallès, no hi ha res “, està clar que qüestió d’incompliment de la normativa relativa als Serveis Públics, la frase continua essent valida,  no dissortadament però,  pel que fa als serveis de salut.


Els números de víctimes de la  COVID. 19  a la COMUNIDAD AUTÓNOMA DE MADRID, son MOLT pitjors que els de la Índia. 


No hay comentarios:

Publicar un comentario