sábado, 11 de septiembre de 2021

EMBASSAMENT DE LA POBLA DE BENIFASSÀ, DIT D’ULLDECONA PERQUÈ ES FEIEN CÀRREC DELS COSTOS DEL PROJECTE ELS PAGESOS D’ULLDECONA

 

 

La Manolita Sánchez ,  publica fotografies – magnifiques- del mal dit Embassament d'Ulldecona, que es troba  al terme municipal de la Pobla de Benifassà, a la comarca del Baix Maestrat, al País Valencià.


 


L’embassament és a la confluència de tres barrancs, el barranc de la Fou el de Teulatí (o de la Tenalla) i el de la barranc de la Pobla.


 Es va construir l'any 1967, finançat per pagesos d'Ulldecona (fet que li dona el nom) a la llera del riu de la Sénia, en territori de la Confederació Hidrogràfica del Xúquer, ocupant una extensió de 817 hectàrees i amb una capacitat d'11 hm3.


Té una presa de gravetat. La presa té 61 metres d'alçada i 167 d'amplada en el seu punt superior. Aquest embassament és de propietat estatal i està gestionat per la Confederació Hidrogràfica del Xúquer.


A l'estiu, primavera i tardor l'embassament d'Ulldecona és un lloc turístic.


 Hi ha allotjament, restaurant i es poden llogar patins de pedals i barquetes per gaudir les vistes del llac i de les muntanyes calcàries que l'envolten.


Com tinc per costum – malgrat aquesta infraestructura esta físicament fora de Catalunya – cercava dades del seus autors, i no em sorprenia trobar a : http://www.seprem.es/ficha.php?idpresa=1111

Proyectista:       L. BERMEJO, E. MILLARES, J. SANCHO


Ens agradarà tenir noticia  a l’email castellardiari@gmail.com del nom propi,   del cognom matern, de la titulació acadèmica ,  i del lloc i data de naixement i si fos el cas de traspàs d’aquests “ proyectistas”. No compartim el despreci de  sexe , compartit amb els talibans,  que s’evidencia en l’expressió “ les dones com les guitarres, tocades i penjades”


Poseu a la  vostra agenda el Montsià i la comarca del Maestrat, sempre ho agraireu.  

No hay comentarios:

Publicar un comentario