viernes, 10 de septiembre de 2021

LA CASA FERRÉ TRAGINER O ‘LA FELIGRESA’. ULLDECONA. MONTSIÀ.

 

El Manolo Fernández Costa publica una fotografia de la casa de la Feligresa,a la  Plaça de l'Església, 3, d’Ulldecona a la comarca del Montsià.




Patrimoni Gencat explica d’aquesta casa projectada per l’arquitecte Cèsar Martinell i Brunet (Valls, Alt Camp, 24 de desembre de 1888 - Barcelona, 19 de novembre de 1973 ) ; habitatge entre mitgeres construït en part sobre porxos medievals, des dels quals s'accedeixen al seu interior.


 L'estructura interna ha estat modificada en intervencions posteriors, això no obstant, es conserva la façana d'estructura i decoració típicament modernistes. Sobre dues arcades corresponents als porxos, de perfil modificat en arc Tudor, s'aixequen tres pisos i una terrassa amb la barana superior de línia mixtilínia i amb el perfil superior de rajola decorativa. En el primer pis es disposen dos balcons i una tribuna central coberta amb cupulí. En els pisos superiors també hi ha dos balcons per nivell. És interessant el treball d'esgrafiats del forjat del mur, especialment en el sector central dels pisos superiors on es representen la bandera catalana dintre d'un emmarcament romboidal, al voltant del qual s'organitzen motius decoratius (garlandes, llaços...). Sobre aquest esgrafiat hi ha gravada la data MCMXXI.


D’obligada lectura l’excel·lent publicació de l’Àngels Barberà Aparicio.

CÈSAR MARTINELL I BRUNET I LA CASA DE LA FELIGRESA

https://raco.cat/index.php/Rails/article/view/179210/326856


Aneu a Ulldecona.

No hay comentarios:

Publicar un comentario