L’any 1932 l’alcalde republicà Josep Fors i Vidal va cridar la població a les urnes perquè decidissin sobre aquest tema. El 16 d’abril de 1933 es va celebrar la votació on els canetencs determinarien si assumien un préstec de 250.000 pessetes. La resposta va ser afirmativa.
La gran novetat d’aquesta votació va ser que les dones per primer cop a l’estat espanyol van exercir el dret de vot.
El projecte va anar a càrrec de Pere Domènech i Roura Barcelona, 1881 – Lleida, 1962) - fill de l’arquitecte Lluís Domènech i Montaner - que va utilitzar un llenguatge classicista, amb columnes dòriques, i línies rectes a les finestres. La plaça té quatre entrades idèntiques, una a cada façana. Per poder superar el desnivell del carrer, tres d’aquestes entrades tenen escales. A l’interior, l’estructura conforma l’espai. La coberta està sostinguda pels murs de l’edifici a tot el seu voltant i per un grup de pilars centrals formats per quatre perfils angulars molt esvelts.
L’ajuntament a la seva pàgina explica que al mercat hi ha 24 paradistes i una gran diversificació de l’oferta.
Amb diferents tipus de parades: bar, cansaladeries, carnisseries, congelats, flors i plantes, fruites i verdures, herbolari i dietètica, pa i pastes, peixateries, pesca salada i llegums, polleries.
Al mercat trobareu un punt de recollida d'oli de cuina, cd's inservibles i piles usades
El que no explica és que a Canet com per arreu la misèria, gràcies als esforços combinats del PSOE i EL PP, s’ha ensenyorit de les economies domestiques, i el Mercat se’n ressent d’una manera especial.
No li calien els filats penjat per damunt del carrer amb risc per la vida dels canetencs, però amic lector aquesta és una paria que paguem des de fa molts anys al REINO DE ESPAÑA
Podeu dir-hi la vostra a l’email coneixercatalunya@gmail.com
No hay comentarios:
Publicar un comentario