martes, 14 de marzo de 2023

EL PALAU DE VIDRE DE LLEIDA.

 

Escrivia suara :

https://diaridecastellardelvalles.blogspot.com/2023/03/objectiu-sobreviure-la-quimioterapia.html


He trobat ajuda en aquest tràngol,  continuant  – fins on m’ha estat humanament possible –  amb les publicacions del conèixercatalunya, i vull agrair des d’aquí  la bonhomia de tots/es els que m’han permès fer us de les seves imatges. Espero poder recuperar les meves sortides per Catalunya ben aviat.

 


El Palau de Vidre està situat al Parc dels Camps Elisis de Lleida, és un edifici de planta rectangular aïllat. Les dues façanes allargades són idèntiques i l’accés pot ser per la façana est i oest. És un edifici caracteritzat pels grans finestrals i l’estructura de formigó, que el fa d’aspecte lleuger.


L’edifici es va construir l’any 1965 per l’enginyer Josep Maria Cots Massana ( ens agradarà tenir noticia de lloc i data de naixement (1929?), i si fos el cas de traspàs a l’email castellardiari@gmail.com)  , amb l’objectiu de proporcionar un espai firal cobert al recinte dels Camps Elisis.


El Palau es va construir sobre un antic estany projectat per Pere Domenech y Roura (Barcelona, 22 de gener de 1881 – Lleida, 8 de maig de 1962) l’any 1947.


L’edifici les ha vistes de “ tots els colors”:

https://www.lamanyana.cat/el-palau-de-vidre-es-fa-miques/

https://www.segre.com/noticies/lleida/2023/01/07/el_palau_vidre_deixara_ser_una_mesquita_l_abril_195309_1092.html?

https://www.arquitectes.cat/es/cultura/exposici%C3%B3n-de-las-propuestas-presentadas-al-concurso-del-palau-de-vidre-de-lleida


Esperem que es trobi una solució tant per l’edifici, com pels Camps Elisis de Lleida.

 

No hay comentarios:

Publicar un comentario