miércoles, 22 de mayo de 2024

CAPELLA DEL MARINER DE CREIXENTURRI. CAMPRODON. EL RIPOLLÈS

 Tenia ocasió en la meva visita de retratar la capella de la Mare del Déu del Roser, per gentilesa del Jaume Guàrdia Cros, que s’avenia a posar amb el Josep Olivé Escarré ( Sant Llorenç Savall, 2 de maig de 1926 + Castellar del Vallès, 6 de maig de 2019) 



Accepteu el meu consell i si us és possible feu estada en algunes de les cases d’aquesta magnifica propietat. www.elmariner.com

Rebia una imatge datada el 10-VIII-1978 des del Centre de Documentació de Cultura Popular i Religiosa de Catalunya ( Arxiu Gavín ) amb la següent informació, Capella de Sant Jaume, Masia Mariné, Sant Pau de Segúries, Ripollès


El Jaume Guàrdia Cros, propietari de la casa del Mariner de Sant Pau, em confirmava que l’advocació de la capella era la Mare de Déu del Roser, encara que tradicionalment es celebrava un ofici religiós en la festivitat de Sant Jaume, i la casa malgrat la proximitat a Sant Pau de Seguries, està dins al terme de Camprodon, com l’església del Remei de Creixenturri.

Que la Marededéu i Sant Antoni de la Sitja, ,  elevin a l’Altíssim la pregaria dels ripollesos , kurds, amazics ,gitanos, aragonesos, asturians , valencians,  bascos,  aranesos , gallecs, catalans, corsos, escocesos, ucraïnesos , gal·lesos, palestins , hawaianesos, afganesos, inuits,   saharauis  ... pagesos, ramaders, pescadors, ,   i tots els col·lectius minoritzats i reprimits, Senyor; allibera el teu poble!!!.

 «A qui no es cansa de pregarDéu li fa gràcia»

 Si vius en un indret on tenen una llengua pròpia,  aprèn-la, enraona-la, defensa-la, no siguis estranger al teu propi país.

No hay comentarios:

Publicar un comentario