miércoles, 8 de mayo de 2024

TENIU DADES DEL SENYOR ANÒNIM DE BARCELONA QUE ES FEIA CÀRREC DE LES DESPESES DE CONSTRUCCIÓ DE L’ERMITA DE LA PROVIDÈNCIA AL MAS CLARET AL TERME DE LA RIBERA D’ONDARA?. I DE L’AUTOR/S DE LES PINTURES MURALS?. LA SEGARRA













La Montserrat Pérez Serra, retratava l’any 2006, l’ermita advocada a la Marededéu de la Providència que s’aixecava l’any 1925, dins la propietat del Mas Claret, al terme de Ribera d’Ondara.

https://raco.cat/index.php/Sikarra/article/view/409840/504769

Patrimoni Gencatdescriu així l’edifici; l’edifici se’ns presenta d’una sola nau, de planta rectangular i teulada a doble vessant,  situada dalt d’un turó.  A la façana principal hi trobem la porta d’accés estructurada a partir d’un arc peraltat realitzat amb cantells de maons. En un segon nivell de la mateixa, trobem un ull de bou, també realitzat amb maó i que presenta una decoració exterior que ens pot recordar a una creu. Coronant la façana hi ha un timpà, dins del qual ens apareix el símbol de Cor de Maria irradiat per rajos de llum. El parament exterior presenta un arrebossat emblanquinat.

https://algunsgoigs.blogspot.com/2014/07/goigs-la-mare-de-deu-de-la-providencia.html

https://www.todocoleccion.net/documentos-antiguos/goigs-mare-deu-providencia-venerada-mas-claret-sant-pere-dels-arquells-ribera-dondara~x306862423

https://webfacil.tinet.cat/vice/60927

..., el qui havia pagat la capella era un senyor de Barcelona. Les mides de la capella són de 3 per 4 metres; contenia les imatges de la Mare de Déu de Sant Josep í de Sant Elies. Fou beneïda el 28 de desembre de 1927, més endavant varen fer una inauguració solemne.

L'ermita va ser restaurada el 1942. No trobava dades de l’autor/s de les pintures murals, sou pregats de fer-nos-ho saber a l’email castellardiari@gmail.com

 Que la Marededéu i  Sant Antoni de la Sitja,  elevin a l’Altíssim la pregaria dels segarrencs , Kurds,  amazics ,  gitanos, aragonesos, asturians , valencians,  bascos,  aranesos , gallecs, catalans, corsos, escocesos, ucraïnesos , gal·lesos, palestins , hawaianesos, afganesos, inuits,   saharauis  ... pagesos, ramaders, pescadors, ,   i tots els col·lectius minoritzats i reprimits, Senyor; allibera el teu poble!!!.

«A qui no es cansa de pregarDéu li fa gràcia»

 Si vius en un indret on tenen una llengua pròpia,  aprèn-la, enraona-la, defensa-la, no siguis estranger al teu propi país.


No hay comentarios:

Publicar un comentario