miércoles, 29 de mayo de 2024

IN MEMORIAM. CONFITERIA PERE LLIBRE BAS . LA BARCELONA QUE EL TEMPS S’ENDUGUÉ

 

Francesc Soler i Rovirosa (Barcelona, 24 de juny de 1836 - 27 de novembre de 1900) va ser l’autor de la Confiteria Llibre al carrer de Ferran, 1 de Barcelona.


A la privilegiada cantonada del carrer Ferran amb La Rambla s’hi va instal·lar, el 1872, la confiteria de Pere Llibre Bas , una les més prestigioses de la ciutat. Famosa pels seus aparadors on s’hi exposaven dolços i luxoses caixetes de regal. A l’interior també s’hi venien objectes d’art, fent del local un punt de trobada de l’alta societat

http://www.fernandoalcolea.es/Comercio-y-galer-as-de-arte-en-Barcelona/El-confitero-Pere-Llibre/mobile/

El consistori barceloní,  feia una opció decidida per mediocritat :

https://historiesdebcn.com/12-botigues-desaparegudes-del-carrer-ferran/

 La dèria genocida del REINO, vers Catalunya i els catalans,  no ens ha de distreure del nostre deure de recuperar la “ memòria històrica “, i reconèixer els mèrits dels que ens precedien en aquesta  camí vers la llibertat i la democràcia.

Torna a estar de “ moda” – potser no ha deixar mai d’estar-ho – predicar contra Catalunya i els catalans, alhora que el silenci vers el creixement exponencial de les xarxes de narcotràfic esdevé ensordidor.

https://www.rtve.es/noticias/20240526/manifestacion-pp-madrid-contra-amnistia-gobierno-pedro-sanchez/16119908.shtml

https://www.publico.es/politica/luces-camara-feijoo-6-37-millones-empresa-dirige-hermana-ese-narcotraficante-me-habla.html

 Si vius en un indret on tenen una llengua pròpia,  aprèn-la, enraona-la, defensa-la, no siguis estranger al teu propi país.


No hay comentarios:

Publicar un comentario