miércoles, 29 de mayo de 2024

IMATGE DE SANTA MARIA DE PALAUTORDERA QUE EL FEIXISME VA “ EMMASCARAR” . EL VALLÈS ORIENTAL & MONTSENY JUSSÀ.

 

L’Antonio Carbonell i Fita (1861-1948),  – del que ens agradarà tenir de la seva peripècia vital a l’email castellardiari@gmail.com - , retratava entre 1900 i 1910, Santa Maria de Palautordera , vista des del torrent Sot de Font Ferrussa. El Vallès Oriental, que l’empresa encarregada de digitalitzar el Fons, convertia en ; Un poble del Vallès des dels afores amb uns horts i un camí amb arbres en primer terme, Àrea geogràfica, Vallès Occidental, Vallès Oriental.  Cal divulgar el nom d’aquesta empresa i dels seus directius, si més  no, per deixar eterna constància d’aquest atemptat a Catalunya i els catalans.


https://mdc.csuc.cat/digital/collection/afceccf/id/26364/rec/51

Crisant Palau, que em donava aquesta informació, advertia que la fotografia està girada. La penjo, com ell em diu. Crisant Palau, que em donava aquesta informació, advertia que la fotografia està girada. La penjo, com ell em diu. 

Ens agradarà tenir noticia de nom de la casa amb les balconades que apareix en primer pla a l'email castellardiari@gmail.com 

Voldríem identificar també  Un home amb un ase batent llegums a l'era d'una casa en un poble del Vallès



https://mdc.csuc.cat/digital/collection/afceccf/id/26153/rec/50

https://coneixercatalunya.blogspot.com/2009/06/santa-maria-de-palautordera.html

https://algunsgoigs.blogspot.com/2019/09/goigs-la-mare-de-deu-del-remei-santa.html

https://algunsgoigs.blogspot.com/2022/01/goigs-sant-proget-santa-maria-de.html

La dèria genocida del REINO, vers Catalunya i els catalans,  no ens ha de distreure del nostre deure de recuperar la “ memòria històrica “, i reconèixer els mèrits dels que ens precedien en aquesta  camí vers la llibertat i la democràcia.

Torna a estar de “ moda” – potser no ha deixar mai d’estar-ho – predicar contra Catalunya i els catalans, alhora que el silenci vers el creixement exponencial de les xarxes de narcotràfic esdevé ensordidor.

https://www.rtve.es/noticias/20240526/manifestacion-pp-madrid-contra-amnistia-gobierno-pedro-sanchez/16119908.shtml

https://www.publico.es/politica/luces-camara-feijoo-6-37-millones-empresa-dirige-hermana-ese-narcotraficante-me-habla.html

 Si vius en un indret on tenen una llengua pròpia,  aprèn-la, enraona-la, defensa-la, no siguis estranger al teu propi país.

No hay comentarios:

Publicar un comentario