viernes, 22 de enero de 2021

MAS GAVALDÀ. CONSTANTÍ. EL TARRAGONÈS.

 


https://www.facebook.com/media/set/?set=a.3492722324106683&type=3

El Raul Pastó Ceballos, havia retratat la masia Gavaldà al terme de Constantí, a la comarca del Tarragonès, i davant l’absència de dades publicava :


QUE EN SABEU DEL MAS GAVALDÀ AL TERME DE CONSTANTÍ?.

https://totsonpuntsdevista.blogspot.com/2020/12/que-en-sabeu-del-mas-gavalda-al-terme.html


El Josep Estivill, de l’Arxiu Municipal de Constantí, m’enviava un email en el que em deia :


Bon dia Antonio

 

Disculpeu el retard a contestar, però vam tenir un problema amb el web i vam perdre les consultes d'alguns usuaris. Ara les hem pogut recuperar i contestar. Responent a la consulta sobre el Mas de Gavaldà, no tenim massa informació. Efectivament, es tracta d'un mas que està molt malmès i abandonat des de fa anys.

 

A la pàgina 140 del llibre de Ramon Amigó sobre l'onomàstica del terme de Constantí hi ha un parell de ratlles on es diu que és una construcció no massa antiga, de dos pisos d'alçada i rònega.

 

https://books.google.es/books?id=_7fbCgAAQBAJ&pg=PA4&lpg=PA4&dq=ramon+amig%C3%B3+constant%C3%AD+onom%C3%A0stica&source=bl&ots=xXGDzCFQ_o&sig=ACfU3U378_otEBTYyAR3dDBt7Vu7aryBXQ&hl=ca&sa=X&ved=2ahUKEwi1-PuV9qzuAhXVlFwKHUmmCGU4KBDoATAEegQIBRAC#v=onepage&q=gavald%C3%A0&f=false

 

En el catàleg de masies del POUM la fitxa M-12 està dedicada a aquest mas i s'hi pot veure un croquis de la planta de l'edifici, la seva ubicació i algunes dades tècniques, encara que molta informació històrica, més enllà de situar l’antiguitat de la masia entre les darreries del segle XXVIII  i el començament del segle XIX,  no hi és.

 

https://dtes.gencat.cat/rpucportal/AppJava/cercaExpedient.do?reqCode=veureDocument&codintExp=238296&fromPage=load

 

Això és tot el que hem pogut localitzar. Esperem que us serveixi d'ajuda.

 

Salutacions cordials.

No hay comentarios:

Publicar un comentario