domingo, 24 de enero de 2021

CASAL DE LES TRIES. PATRIMONI QUE DESAPAREIX DAVANT LA INDIFERÈNCIA COL·LECTIVA. OLOT. LA GARROTXA. GIRONA.

 

L’ Olga    Sacrest i Roca, havia retratat l’any  1986, una  vista de l'edifici de l’edifici conegut com la CASA DE LES TRIES.




Patrimoni Gencat en deia; gran mas de planta rectangular i teulat a dues aigües, amb els vessants vers les façanes principals. Els murs, de pedra menuda, són estucats, remarcant els cantoners. Disposa de planta baixa, dos pisos i golfes. La planta baixa és ocupada per les corts i té petites finestres de ventilació. Els dos pisos superiors estan ocupats per l'habitatge, amb la distribució a partir d'un ampli menjador central. Cal remarcar les cinc arcades rebaixades del pis, decorades amb balustrades. El mas disposa d'una era i una àmplia pallissa, amb teulat a dues aigües sostingut per bigues de fusta i teules col·locades a salt de garsa.

 

El conjunt és tancat per un mur, amb porta d'accés al costat de migdia, lloc on es poden veure les inicials A. E. i la data de 1868.


El 24 de gener 2021 torna a repetir la fotografia amb aquest peu de foto , CASAL DE LES TRIES en total abandó.




Fa més mal – si encara és possible – documentar la incúria i l’abandó en terrers gironines.  Als que vivim prop de la megalòpolis barcelonina,  Girona sempre ens ha semblat  més “Catalunya”.  Està clar que també en això anem errats, oi?.

No hay comentarios:

Publicar un comentario