lunes, 25 de enero de 2021

CASA JOSEP FERRER LLOPART. IGUALADA. L’ANOIA

Josep Ferrer i Llopart,  del que ens agradarà rebre mes dades, lloc i data de naixement i traspàs, biografia,.., a l’email coneixercatalunya@gmail.com encarregava l’any  1904 a l’arquitecte Isidre Gili i Moncunill la reforma de la casa de la  Rambla Sant Isidre, 10 d’Igualada, de la que Patrimoni Gencat en diu ; aquest edifici reflexa en la façana els dos corrents del modernisme: el neogòtic i el decorativista. Fou construït amb materials pobres, però amb tot, cal remarcar els ferros forjats del primer pis, així com l'arc i la columna de la planta baixa.


 Trobem a la façana  l'ornamentació floral col·locada en forma de garlanda sobre les obertures. La importància d'aquesta façana radica en els seus acabaments (actualment desapareguts) així com en l'arc rampant amb una obertura lateral que trobem a la planta baixa.


Alexandre Cirici Pellicer (Barcelona, 22 de juny de 1914 — Barcelona, 10 de gener de 1983) deixava  constància de la influència que  en aquest cas exercí Josep Puig i Cadafalch (Mataró, el Maresme, 17 d'octubre de 1867 – Barcelona, 23 de desembre de 1956). Altres fonts però, defensen contràriament que malgrat no obtenir un gran reconeixement l’arquitecte Isidre Gili i Moncunill, tenia un especial talent.

https://ca.wikipedia.org/wiki/Isidre_Gili_i_Moncunill

 S'ha de destacar la barana de forja dels balcons i una petita tribuna a la segona planta.

 


http://invarquit.cultura.gencat.cat/Cerca/Fitxa?index=0&consulta=&codi=5761


No hay comentarios:

Publicar un comentario