sábado, 30 de enero de 2021

S’HA ENDERROCAT L’EDIFICI DE L’ANTIGA COOPERACIÓ?. OLOT. LA GARROTXA. GIRONA

 

L’Olga Sacrest i Roca,  retratava l’any 1986 l’edifici conegut com l’antiga Cooperació, del que en deia Patrimoni Gencat; fàbrica de planta regular i teulat a dues aigües situada a la riba dreta del Fluvià. Disposa de planta i pis. Cal destacar les grans obertures coronades per arcs de rajols decoratius que es troben repartides simètricament per la façana dels dos pisos, en un total de 9. Entre la finestra i l'arc de rajols hi ha un aplic rodó de ceràmica vidriada. Els dos pisos estan separats per una franja de dents de serra. El teulat és sostingut per bigues de fusta.



       

La Marta Compte Coll publica una fotografia amb aquest peu de foto;  enderrocament de la Cooperació. 1996




Es tractava del mateix edifici ?.

Teniu dades de la seva història ?

Qui en va ser el promotor ?

Qui en va ser l’autor ?.


La Marta Compte Coll, em comentava que l'edifici de la Cooperació no ha estat sempre al mateix lloc. Havia estat a la riba del Fluvià, quan es va fundar, no puc precisar  on era, sí però,  que el meu avi Cristòfol Coll en va ser el primer gerent.


L’Olga Sacrest Roca, em precisava;  no son el mateix edifici . La Cooperació era una fabrica molt gran que hi havia al costat de la plaça Clara i només n’ha restat la xemeneia.




La foto que publiques és d’un antic taller de sants  . Ara no recordo el nom, crec que la vaig titular fabrica tèxtil al costat del pont  de Santa Magdalena”,  encara existeix , com tots els edificis industrials del costat del riu però, estan abandonats i molts en ruïnes.


1 comentario: