viernes, 12 de febrero de 2021

Antiga Casa Figueras / Pastisseria Escribà. Barcelona

 

Toshiaki Tange publica una fotografia de la façana de l'antiga casa Figueras que  es troba en una cantonada del districte de Ciutat Vella i afronta amb la Rambla i el carrer Petxina, amb l'accés principal per la Rambla.




Patrimoni Gencat explica que es tracta d'un immoble cantoner de planta quadrada consistent en planta baixa, d'ús comercial, i tres pisos.

 

La composició és a base d'eixos verticals d'obertures establint un contrapunt d'horitzontalitat a la façana de la Rambla mitjançant el balcó corregut a la planta principal i la imposta que diferencia el nivell del forjat de la darrera planta. El parament de façana és d'estuc llis llevat dels emmarcaments de les obertures i la cantonera. La façana està coronada per una senzilla cornisa sota la qual hi ha els respiradors, rectangulars, de la solera del terrat.

 

En la cantonada de la planta baixa es conserva la decoració de l'antiga casa Figueres, una fàbrica de pasta, de llenguatge modernista.


 Destaca del conjunt el relleu escultòric de la cantonada, en el què s'hi representa una segadora, i la profusa decoració dels portals d'arc de mig punt i els aparadors, amb policromats realitzats amb la tècnica del mosaic, vitralls i ferro forjat.


El Valentí Pons Toujouse feia una publicació amb excel·lent fotografies, ila llista dels artesans i artistes que intervenien en aquella obra :


Antoni     Ros i Güell (Sant Martí de Provençals, 1877 - Badalona, 1954)        Pintor i projectista arquitectònic.  botiga   - 1902

Antoni Rigalt i Blanch (Barcelona, 11 de febrer de 1850 - Barcelona, 12 de desembre de 1914)  Granell Rigal tvitralls botiga - 1902 , amb la col·laboració de Lambert Escaler i Milà (Vilafranca del Penedès, 1874 - Barcelona, 1957)

Vila i Domènech   metalls botiga       - 1902

Josep Maria Barnadas i Mestres (Barcelona, 1867 - Alella, 1939)        escultura botiga    - 1902

Corrius    mosaics botiga      - 1902

Lacambra      coure botiga - 1902

Mario Maragliano i Navone (Gènova, 1864 – Barcelona, 1944),        trencadís botiga    - 1902

 




Esperonem a la ciutadania , a donar compliment a TOTES les instruccions de les autoritats sanitàries CATALANES  per evitar l’extensió de la Covid.19,  afegim la intercessió de Santa Eulàlia de Barcelona   - I aprofitem per felicitar a les dones que celebren avui la seva onomàstica-,   davant la Altíssim  ,  i confiem que així,  podrem aconseguir  que s’aturi aquesta sindèmia que s’acarnissa amb les persones grans, els malalts crònics, els que pateixen limitacions físiques i/o psíquiques, i  aquells que no tenen una bona situació econòmica.

 

No hay comentarios:

Publicar un comentario