jueves, 18 de febrero de 2021

PALAU DE SANTA EULÀLIA A L’EMPORDÀ SOBIRÀ RECUPERARÀ L’ESCOLA PÚBLICA. COM TENIA ABANS DE LA DICTADURA FRANQUISTA.

 

El Joan Dalmau Juscafresa em feia arribar un enllaç amb dades sobre l’antiga escola de Palau de Santa Eulàlia, a la comarca de l'Empordà sobirà,  on a dia d’avui no hi ha escola.




Les aules estaven situades en l'edifici de l'Ajuntament vell, una construcció anterior a 1936 (segons informacions del propi Ajuntament).



Actualment el municipi compta amb un nou edifici consistorial, de planta baixa i pis en obra vista, i l'edifici vell acull dependències municipals diverses.


La premsa publica la noticia que Palau de Santa Eulàlia, amb una extensió de 8,4 km² , i una població a darreries de l’any 2020 de 90 veïns, tornarà a obrir l’escola, la mainada, potencialment beneficada foren  14 alumnes «de totes les edats que garantirien la continuïtat del centre». També es preveu nodrir l’escola de mainada d’altres pobles propers om ara Siurana, Sant Mori o Vilaür.

http://www.horanova.cat/palau-de-santa-eulalia-pendent-duna-reunio-amb-educacio-per-reobrir-lescola/


L’Ajuntament es traslladaria a l’antic edifici, que havia acollit les escoles.


L'escola s'ubicarà a l'edifici nou de l'Ajuntament i les oficines municipals es podran traslladar a l'antiga casa de la vila, recentment reformada.





Mirava la filiació  política de l’alcalde Xavier Camps i Comas, i milita com imaginava, en un dels grups que posen Catalunya, les persones que aquí viuen, la seva llengua i la seva cultura,  en primer lloc.

https://www.diaridegirona.cat/alt-emporda/2020/10/10/palau-santa-eulalia-tornara-escola/1067186.html


Escrivíem  suara; sembla  que s’accentua la “deriva birmana  del nacionalsocialisme, i aquesta “percepció  radicalitza bona part de la societat.


Ajuda poc  que l’inefable Pedro Sánchez Pérez-Castejón, fent el  tristíssim paper de “bombero  torero “ posi al mateix nivell a les persones que manté injustamentempresonades a Catalunya, amb col·lectius que defensen l’aplicació de polítiques  contraries a la democràcia.


Ajuda menys encara la “ sensació omnipresent” de que els resultats de les darreres eleccions catalanes no seran respectats.




La societat, aquí i arreu, te gregues pendents amb la classe política, ningú s’ha fet responsable de l’excés de morts per la Covid,19,  ningú  tampoc de l’oblit dels perjudicats  econòmicament – milers i milers – per la Covid.19, ni  per la desatenció sanitària derivada del col·lapse del sistema, ni,..., la pilota cada dia es fa més grossa, i va agafant embranzida a mesura que rodola per la pendent.

 

No hay comentarios:

Publicar un comentario