sábado, 6 de febrero de 2021

CAPELLA DE SANT MARC. PUIGCERDÀ. LA CERDANYA JUSSANA. GIRONA

 

La Maria Efe Efe publica una fotografia de la capella dedicada a Sant Marc Evangelista, en terrenys del mas de Sant Marc, que acull avui una magnifica instal·lació deturisme rural.




No trobava cap dada de l’autor d’aquesta Capella neoromànica construïda el 1912, coetània per tant amb la gran portalada que dóna entrada al mas.  Ens agradarà  tenir-ne noticia a l’email coneixercatalunya@gmail.com


Llegia que cada any, el el 25 de abril,  diada del Sant, s'hi celebra un aplec.


Quan a la descripció en diu Patrimoni Gencat;  la portalada és adovellada amb una volta que la protegeix; immediatament a sobre hi ha un òcul, i per sobre, el teulat a dues vessants. Hi ha un petitíssim campanar d'espadanya.


L'interior que retratava l’any 1989, l'Anna Maria Bruguera i Bellmunt, i part de la façana és arrebossat, aquesta última amb pedres angulars.




Els murs exteriors i l'absis són de maçoneria i les cobertes de llicorella.

https://dtes.gencat.cat/rpucportal/AppJava/cercaExpedient.do?reqCode=veure&codintExp=219350&fromPage=load


Us esperonem a compartir aquesta entrada  amb TOTS  els mitjans informatius,  locals, comarcals, provincials, nacionals, de tot signe i  “color polític “  perquè en valorin la seva publicació;   en matèria de divulgació del Patrimoni històric de Catalunya, es del tot aplicable aquella norma bàsica de la publicitat “ que parlin de nosaltres, NI QUE SIGUI BÉ “, oi?.

 


 

Us esperonem,  més encara si és possible, a donar compliment a TOTES les instruccions de les autoritats sanitàries CATALANES  per evitar l’extensió de la Covid.19,  afegim la intercessió de Sant Marc Evangelista ,  davant la Altíssim  ,  i confiem que així,  podrem aconseguir  que s’aturi aquesta sindèmia que s’acarnissa amb les persones grans, els malalts crònics, els que pateixen limitacions físiques i/o psíquiques, i  aquells que no tenen una bona situació econòmica.

 

No hay comentarios:

Publicar un comentario