lunes, 20 de enero de 2014

LA VILESA DE TIANA. EL MARESME

Em sobtava trobar un Passeig de la Vilesa, i cercant l’etimologia d’aquest mot, l’entrada que em va semblar més ‘dolça’ va ser la següent :

vil [segle XII; del llatí vīlis 'barat; sense valor; vulgar']

Als pobles, viles i ciutats s’acostuma a posar en el noms de carrers, el d’algunes persones que una part de la ciutadania qualifica com a ‘vils’ ; des de militars assassins, fins a politics corruptes, passant per clergues ‘poc cristians’ , el que no havia trobat enlloc era un Passeig de la Vilesa. A Tiana, a la comarca del Maresme, en tenen un.

Llegia que la urbanització dels terrenys de l'antiga finca de la Vilesa es va dur a terme cap al final del segle XIX i primeres dècades del XX, i ha esdevingut un ‘museu de l’arquitectura d’aquella època ‘ en el que NOMÉS trobem a faltar, una acurada informació dels promotors, i dels mestres d’obres i/o arquitectes que alçaven aquests edificis.



Quan des de l’Administració no es fa la feina, els Ajuntaments – democràtics o no – tenen el deure legal de fer un Catàleg del Patrimoni Històric i Artístic, a Catalunya n’agafa el relleu la ciutadania, i trobava en un interessantíssim bloc de Tiana, informacions i imatges, que venen a emplenar aquesta ‘deixadesa’.

Ens agradarà als del coneixercatalunya.blog.spot.com tenir ocasió de sumar ‘forces’ – si ens accepten – amb http://lamallerenga-tiana.blogspot.com.es/ , agrairem la tramesa de qualsevol dada i/o informació a l’email coneixercatalunya@gmail.com

No hay comentarios:

Publicar un comentario