lunes, 10 de junio de 2024

CAN BOQUET I LA SEVA CAPELLA ADVOCADA A SANT SALVADOR. VILASSAR DE DALT . EL MARESME

 

Desconegut, retratava Vista general de Can Boquet i la seva capella advocada a Sant Salvador,  Vilassar de Dalt. El Maresme


https://mdc.csuc.cat/digital/collection/afcecemc/id/6455/rec/3

Ens agradarà tenir noticia de “ desconegut “ a l’email castellardiari@gmail.com

La casa era objecte d’interès d’altres fotògrafs :

https://mdc.csuc.cat/digital/collection/afcecemc/search/searchterm/%20Can%20Boquet

Existeix encara :

https://www.poblesdecatalunya.cat/element.php?e=2294

https://patrimonicultural.diba.cat/element/can-boquet-0

https://publicacions.iec.cat/repository/pdf/00000478/00000037.pdf

https://www.enciclopedia.cat/catalunya-romanica/sant-salvador-vilassar-de-dalt

https://algunsgoigs.blogspot.com/2021/03/goigs-al-santissim-salvador-vilassar-de.html

https://www.raco.cat/index.php/SessioEstudisMataronins/article/view/223869/349330

No en trobava cap referència al Martiri dels Temples. 


La fotografia però, deixar clar que l'alçament dels militars feixistes encapçalats pel general Franco contra el govern LEGÍTIM i DEMOCRÀTIC de la II República va comportar  perjudicis irreversibles a la capella

https://patrimonicultural.diba.cat/element/capella-de-sant-salvador

https://mdc.csuc.cat/digital/collection/goigsBC/id/927/rec/7

https://mdc.csuc.cat/digital/collection/afcecag/id/37830/rec/30

En matèria de Patrimoni històric, les capelles, oratoris, ...,  han passat de ser objecte d’atenció i estudi,  a l’oblit més clamorós, i el “ coneixement religiós”  a considerar-se quasi, un “ vici pervers”.  

Darrerament  els articles sobre Patrimoni han estat considerats OFENSIUS I/O PERILLOSOS per FACHAVOX que ens ha “ estirat les orelles “, i ens amenaça amb tancar-nos la pàgina.  Si això succeís – no deixarem de publicar en llengua catalana -, el nostre infinit agraïment a tots els que ens llegiu o ens heu llegit al llarg d’aquest anys.

 El Partits hereus de la dictadura, PP & PSOE  estan embrancats en assenyalar l’altre com MÉS  corrupte, dissortadament patim llistes de “ desesperació”  a la Sanitat Pública – i de retruc a la privada -, a l’atenció social a les persones febles, discapacitats, dependents,..,  els agrairíem a ambdós Partits, que posin remei a aquests i altres problemes,  i deixin de perdre el temps, la “ sensació”  de la ciutadania és que la corrupció en ambdós és  ex-aequo  

Ens sembla que una Comissió Parlamentaria que esbrines les relacions entre el narcotràfic ,  el finançament dels Partits Polítics , i les accions criminals dutes a terme darrerament  a la Comunitat andalusa,  tindria més sentit, oi? 

https://www.guimera.blog/tribuna/eleccions-europees-esperar-i-veure/

Els catalans som pacients i respectem la voluntat divina , i  com es diu a Romans, 12  ; esperem  que actuï la indignació divina, tal com diu l’Escriptura: A mi em toca de passar comptes, jo donaré la paga,  diu el Senyor.

Costa evitar l’ús del llenguatge escatològic, quan constates una vegada i altra, les accions maldestres dels enemics de Catalunya, que se’n surten força bé en la seva tasca de dessolar la terra.  

Que Sant Salvador    i   Sant Antoni de la  Sitja,  elevin a l’Altíssim la pregaria dels vilassarencs,   , amazics, illencs,  gitanos, aragonesos, asturians , valencians,  bascos,  aranesos , gallecs, catalans, corsos, escocesos, ucraïnesos , gal·lesos, palestins , hawaianesos, afganesos, inuits ,  sahrauís ... , pescadors , pagesos, ramaders ,..    i tots els col·lectius minoritzats i reprimits, Senyor; allibera el teu poble!!!.

«A qui no es cansa de pregarDéu li fa gràcia»

 Si vius en un indret on tenen una llengua pròpia,  aprèn-la, enraona-la, defensa-la, no siguis estranger al teu propi país.

No hay comentarios:

Publicar un comentario