domingo, 23 de junio de 2024

GOIGS AL CRIST DE S’ARRACÓ. ANDRATX.

 

No sabia trobar l’església del Sant Crist de d’Arracó a la llista de monuments d’Andratx

https://ca.wikipedia.org/wiki/Llista_de_monuments_d%27Andratx

Val a dir que no em sobtava gaire, els “ caïnites” s’han ensenyorit de l’illa, i dissortadament retornen els excessos contra tots els que no compateixen la seva dèria homicida.

Gabriel Antonio Le Senne Presedo (Palma de Mallorca, 27 de junio de 1977) Margalida Prohens Rigo (Campos, Baleares, 24 de mayo de 1982),.., en son una mostra.  

https://www.elindependiente.com/espana/2024/06/23/una-posible-inhabilitacion-de-le-senne-plantea-a-vox-en-baleares-un-relevo-dificil-con-un-grupo-partido-en-tres/

Llegia, s’Arracó es troba al fons de la vall de s’Arracó (situada entre les valls de la Palomera i d’Andratx), al llarg de la carretera d’Andratx a Sant Elm, que entra en aquesta vall pel coll de s’Arracó i en surt pel coll de la Palomera.

Era una antiga possessió, que inicià un ràpid creixement a partir del segle XVIII; la nova aglomeració es formà al voltant de la capella del Sant Crist, erigida en parròquia l’any  1849, de la qual depenen les valls de la Trapa i de la Palomera i el barri de Sant Elm.


https://mdc.csuc.cat/digital/collection/goigsBC/id/1296/rec/10

   Que el Sant Crist   i   Sant Antoni de la  Sitja,  elevin a l’Altíssim la pregaria dels arraconers o raconers    , amazics, illencs,  gitanos, aragonesos, asturians , valencians,  bascos,  aranesos , gallecs, catalans, corsos, escocesos, ucraïnesos , gal·lesos, palestins , hawaianesos, afganesos, inuits ,  sahrauís ... , pescadors , pagesos, ramaders ,..    i tots els col·lectius minoritzats i reprimits, Senyor; allibera el teu poble!!!.

«A qui no es cansa de pregarDéu li fa gràcia»

 Si vius en un indret on tenen una llengua pròpia,  aprèn-la, enraona-la, defensa-la, no siguis estranger al teu propi país.

No hay comentarios:

Publicar un comentario