viernes, 7 de junio de 2024

CAPELLA DE L’ESCOLA DE LES DOMINIQUES DE L’ANUNCIATA DEL PARE COLL. CANET DE MAR. MARESME

 

Llegia que des del 1863, les germanes Dominiques de l’Anunciata comencen la seva tasca educativa a Canet de Mar. Ens agradarà tenir més noticies de la seva activitat al llarg d’aquest període i rebre fotografies dels locals que ocupaven a l’email castellardiari@gmail.com

La manca de vocacions propicia – amb l’excepció fins ara dels Escolapis  - que les ordres ensenyants  NO posin a disposició del públic els seus arxius històrics.

El Josep Maria Gavín i Barceló (Barcelona, 21 de juny 1930 - Caldes de Montbui, 28 d'abril de 2023), retratava La Mare de Déu del Roser. Capella Germanes Dominiques de l'Anunciata. Escola. Interior de la capella amb l'altar al fons.



https://trencadis.diba.cat/dem/catalog/details/141527?fulltext=Capelles+privades&is_fulltext_search=0&locale=en

Ens agradarà rebre imatges de l’edifici on es trobava aquesta capella

El nom original de l'institut va ser el de Germanes Terciàries Dominiques, canviat després a Religioses Dominiques de l'Encarnació del Fill de Déu i, el 1884, Religioses Dominiques de l'Anunciata.

 En matèria de Patrimoni històric, les capelles, oratoris, ...,  han passat de ser objecte d’atenció i estudi,  a l’oblit més clamorós, i el “ coneixement religiós”  a considerar-se quasi, un “ vici pervers”.   

Darrerament els articles sobre Patrimoni han estat considerats OFENSIUS I/O PERILLOSOS per FACHAVOX que ens ha “ estirat les orelles “, i ens amenaça amb tancar-nos la pàgina. Si això succeís – no deixarem de publicar en llengua catalana -, el nostre infinit agraïment a tots els que ens llegiu o ens heu llegit al llarg d’aquest anys.

 El 30.5.2024 s’aprovava l’amnistia, els “ caïnites “, ho tenen clar SI al narcotràfic, SI al tràfic de persones, SI a la corrupció, NO  als drets de les dones, NO al drets de les minories, NO a l’amnistia, NO a la democràcia,.. NO,NO,NO,...

El Diumenge  9.6.2024  - i  en qualsevol contesa electoral - eviteu triar  als “ caïnites “ ,  fàcils de reconèixer, son els que fan costat als genocidi dels palestins, ,   els  que conreen l’odi a les minories,  els que justifiquen la subordinació de les dones, i adhuc la seva mort, els que   callen davant de la injustícia, l’explotació,  el narcotràfic, el tràfic de persones, --, els que criden contra la pau, la concòrdia , el perdó,.... 

Que la Marededéu  i   Sant Antoni de la  Sitja,  elevin a l’Altíssim la pregaria dels  canetencs  , amazics, illencs,  gitanos, aragonesos, asturians , valencians,  bascos,  aranesos , gallecs, catalans, corsos, escocesos, ucraïnesos , gal·lesos, palestins , hawaianesos, afganesos, inuits ,  sahrauís ... , pescadors , pagesos, ramaders ,..    i tots els col·lectius minoritzats i reprimits, Senyor; allibera el teu poble!!!.

«A qui no es cansa de pregarDéu li fa gràcia»

 Si vius en un indret on tenen una llengua pròpia,  aprèn-la, enraona-la, defensa-la, no siguis estranger al teu propi país.

 

 

No hay comentarios:

Publicar un comentario