domingo, 23 de junio de 2024

GOIGS AL SANTISSIM CRUCIFICI DE SANT NICOLAU VELL. MALLORCA.

 

Llegia que  la capella de Sant Nicolauet vell, a l'actual Plaça del Rosari, fou enderrocada l'any 1836, víctima  - una més - de la desamortització de Juan de Dios Álvarez Méndez, Mendizábal (Cádiz, 25 de febrero de 1790-Madrid, 3 de noviembre de 1853)1   

Goigs al Santíssim Crucifici de Sant Nicolau Vell


https://mdc.csuc.cat/digital/collection/goigsBC/id/1317/rec/2

Val a dir que no em sobtava gaire, els “ caïnites” s’han ensenyorit de l’illa, i dissortadament retornen els excessos contra tots els que no compateixen la seva dèria homicida.

Gabriel Antonio Le Senne Presedo (Palma de Mallorca, 27 de junio de 1977) Margalida Prohens Rigo (Campos, Baleares, 24 de mayo de 1982),.., en son una mostra.  

https://www.elindependiente.com/espana/2024/06/23/una-posible-inhabilitacion-de-le-senne-plantea-a-vox-en-baleares-un-relevo-dificil-con-un-grupo-partido-en-tres/

El Crist de Sant Nicolau Vell presideix actualment l'església de la Marededeu de la Salut del Terreno de Palma

Retall d'una foto de Juan Martin Figueroa Moral

https://algunsgoigs.blogspot.com/2024/03/goigs-al-sant-crist-de-sant-nicolau.html

   Que el Sant Crist   i   Sant Antoni de la  Sitja,  elevin a l’Altíssim la pregaria dels mallorquins     , amazics, illencs,  gitanos, aragonesos, asturians , valencians,  bascos,  aranesos , gallecs, catalans, corsos, escocesos, ucraïnesos , gal·lesos, palestins , hawaianesos, afganesos, inuits ,  sahrauís ... , pescadors , pagesos, ramaders ,..    i tots els col·lectius minoritzats i reprimits, Senyor; allibera el teu poble!!!.

«A qui no es cansa de pregarDéu li fa gràcia»

 Si vius en un indret on tenen una llengua pròpia,  aprèn-la, enraona-la, defensa-la, no siguis estranger al teu propi país.

No hay comentarios:

Publicar un comentario