domingo, 23 de junio de 2024

MAREDEDÉU D'ALCÚDIA. MALLORCA

 

Segons la tradició cristiana , la imatge correspon a una marededéu trobada, i hauria estat descoberta devers el 1300 per un pastor.

L'estàtua fou traslladada a l'església parroquial de la vila, com que desapareixia i tornava a l'indret de la troballa, hom decidí de construir-hi una capella.


https://mdc.csuc.cat/digital/collection/goigsBC/id/915/rec/30

La Marededéu d’Alcúdia, com bona part de les advocacions  cristianes, es va vincular amb l’activitat militar i/o repressiva, en aquest cas, l’advocació de la Victòria, fa referència al fet que “justificava” qualsevol violència duta a terme pels soldats cristians.  Quasi, quasi, com fa el Déu dels jueues, ara a Gaza i Cisjordània.

https://algunsgoigs.blogspot.com/2019/08/goigs-la-mare-de-deu-de-la-victoria.html

Quan al topònim Alcúdia,   etimològicament de la llengua àrab al-kudya, ‘el pujol’

Qualsevol vinculació de la Marededéu, d’un Sant, Santa, Beat/a, Venerable,.., amb la violència és un acte herètic.

Els “ caïnites” s’han ensenyorit de l’illa, i dissortadament retornen els excessos contra tots els que no compateixen la seva dèria homicida.

Gabriel Antonio Le Senne Presedo (Palma de Mallorca, 27 de junio de 1977) Margalida Prohens Rigo (Campos, Baleares, 24 de mayo de 1982),.., en son una mostra.  

https://www.elindependiente.com/espana/2024/06/23/una-posible-inhabilitacion-de-le-senne-plantea-a-vox-en-baleares-un-relevo-dificil-con-un-grupo-partido-en-tres/

  Que la Marededéu   i   Sant Antoni de la  Sitja,  elevin a l’Altíssim la pregaria dels alcudiens , amazics, illencs,  gitanos, aragonesos, asturians , valencians,  bascos,  aranesos , gallecs, catalans, corsos, escocesos, ucraïnesos , gal·lesos, palestins , hawaianesos, afganesos, inuits ,  sahrauís ... , pescadors , pagesos, ramaders ,..    i tots els col·lectius minoritzats i reprimits, Senyor; allibera el teu poble!!!.

«A qui no es cansa de pregarDéu li fa gràcia»

 Si vius en un indret on tenen una llengua pròpia,  aprèn-la, enraona-la, defensa-la, no siguis estranger al teu propi país.


No hay comentarios:

Publicar un comentario