domingo, 21 de julio de 2024

CAPELLA DE LA MAREDEDÉU DE LA PIETAT DE VIELHA E MIJARAN. VAL D’ARAN

 

Un fotògraf/a  “ desconegut”  retratava l’any 1982, Capella de la Mare de Déu de la Pietat.Vielha.



https://calaix.gencat.cat/handle/10687/89931

Els amics de Pobles de Catalunya, l’anomenem . Capella de la Mare de Déu de la Pietat (o de Lourdes), perquè hi ha una imatge d’aquesta advocació al interior.

https://www.poblesdecatalunya.cat/element.php?e=8611

Esbrinava – no costa gaire, sobretot sinó estàs inflamat d’odi a Catalunya i als catalans – que es tracta de l’Elisa Ros Barbosa ( Barcelona, 1958 ), que feia i fa, una feina excel·lent documentant el Patrimoni Històric.

https://calaix.gencat.cat/browse?type=author&value=Ros,%20E.

https://raco.cat/index.php/AnnalsCER/article/view/261992/376593

No tenia la mateixa sort amb A. Moras que documentava gràficament l'Urgell sobirà.  He demanat informació a la Generalitat de BARCELONA .   Si en teniu dades sou pregats de fer-nos-ho saber a l'email castellardiari@gmail.com 

Que  la Marededéu  i  Sant Antoni de la  Sitja,  elevin a l’Altíssim la pregaria dels   aranesos,  pallaresos,  quartencs ,   font-rubinencs   , santquirzencs ,   amazics, illencs,  gitanos, aragonesos, asturians , valencians,  bascos, , gallecs, catalans, corsos, escocesos, ucraïnesos , gal·lesos, palestins , hawaianesos, afganesos, inuits ,  saharauis ... , pescadors , pagesos, ramaders , menors estrangers no acompanyants, exiliats polítics ..    i tots els col·lectius minoritzats i reprimits, Senyor; allibera el teu poble!!!.

«A qui no es cansa de pregarDéu li fa gràcia»

 Si vius en un indret on tenen una llengua pròpia,  aprèn-la, enraona-la, defensa-la, no siguis estranger al teu propi país. 

No hay comentarios:

Publicar un comentario