miércoles, 17 de julio de 2024

ESGLÉSIA PARROQUIAL DE SANT QUIRZE I SANTA JULITA ANTERIOR A L’ALÇAMENT DELS MILITARS FEIXISTES ENCAPÇALATS PEL GENERAL FRANCO CONTRA EL GOVERN LEGÍTIM I DEMOCRÀTIC DE LA II REPÚBLICA. SANT QUIRZE DEL VALLÈS

 

A Catalunya tenim un tresor d’imatges :

 

https://mdc.csuc.cat/digital/collection/afceccf/search

 

https://mdc.csuc.cat/digital/collection/afcecag/search

 

https://mdc.csuc.cat/digital/collection/afcecin/search

 

https://mdc.csuc.cat/digital/collection/afceco/search

 

https://mdc.csuc.cat/digital/collection/afcecemc/search

 

https://mdc.csuc.cat/digital/collection/bcsalvany


Mossèn Jaume Oliveras i Brossa (la Garriga, 13 de gener de 1877[1] - Barcelona, 6 de setembre del 1957) retratava  abans de 1936, Campanar de la Parròquia de Sant Quirze i Sant Julita. Sant Quirze del Vallès.

 


https://mdc.csuc.cat/digital/collection/afceco/id/7713/rec/366


Llegia al Martiri dels Temples:

https://www.yumpu.com/es/document/read/12237918/el-martiri-dels-temples-patrimoni-cultural-arquebisbat-de-barcelona


L’edifici va ser destinat a dipòsit de queviures.


Les obres de reconstrucció/ rehabilitació es feien sota la direcció de l’arquitecte Josep Carol, del que ens agradarà tenir noticia del cognom matern, i el lloc i data de naixement i traspàs a l’email castellardiari@gmail.com


Demanava dades de l’autor de l’església “ nova”, i  ho torno a fer aquí, ni el Bisbat, ni el Consistori em donaven resposta.


Que  Sant Quirze, Santa Julita  i  Sant Antoni de la  Sitja,  elevin a l’Altíssim la pregaria dels  , santquirzencs ,   amazics, illencs,  gitanos, aragonesos, asturians , valencians,  bascos,  aranesos , gallecs, catalans, corsos, escocesos, ucraïnesos , gal·lesos, palestins , hawaianesos, afganesos, inuits ,  saharauis ... , pescadors , pagesos, ramaders , menors estrangers no acompanyants, exiliats polítics ..    i tots els col·lectius minoritzats i reprimits, Senyor; allibera el teu poble!!!.


«A qui no es cansa de pregarDéu li fa gràcia»

 Si vius en un indret on tenen una llengua pròpia,  aprèn-la, enraona-la, defensa-la, no siguis estranger al teu propi país. 

No hay comentarios:

Publicar un comentario