jueves, 11 de julio de 2024

TENIU DADES DE L’AUTOR DE LA CAPELLA DEL FOSSAR DE MONTESQUIU – QUE PENSEM ESTÀ ADVOCADA AL SANT CRIST -. OSONA.

 

El Ramon Espadaler Parcerisas (Vic, 19 de setembre de 1963) retratava l’any 1989, Capella del Cementiri de Montesquiu. Osona.

https://calaix.gencat.cat/handle/10687/69310

Els oratoris, capelles, ermites,  santuaris,  esglésies, basíliques,..., del culte catòlic SEMPRE, SEMPRE, SEMPRE,  estan advocats a alguna sant/a, Marededéu, o  al mateix Crist, en bona part de les capelles dels fossars. En demanarem confirmació al Centre de Documentació de Cultura Popular i Religiosa de Catalunya ( Arxiu Gavin)

Cap dada de l’autor d’aquesta capella construïda a les darreries del segle XIX, sou pregats de fer-nos-ho saber a l’email castellardiari@gmail.com


Fotografia de l’Enric Fontvila Batalla

  Que el Crist de la Bona Mort  i  Sant Antoni de la Sitja,  elevin a l’Altíssim la pregaria dels montesquiuencs ,    teianencs, urgellencs,  portellans,  barcelonins    ,    gitanos, aragonesos, asturians , ucraïnesos, russos , africans , castellans,   valencians,  bascos,  aranesos , gallecs, catalans, corsos, escocesos, , gal·lesos, palestins , hawaianesos, afganesos, inuits, pagesos. ramaders, pescadors,  menors no acompanyats,    ... ,   i tots els col·lectius minoritzats i reprimits, Senyor; allibera el teu poble!!!.

«A qui no es cansa de pregarDéu li fa gràcia»

 Si vius en un indret on tenen una llengua pròpia,  aprèn-la, enraona-la, defensa-la, no siguis estranger al teu propi país.

 

 

 

No hay comentarios:

Publicar un comentario