martes, 2 de julio de 2024

IN MEMORIAM. CAPELLA DE VILLALBA/VILALBA, ADVOCADA A LA MAREDEDÉU, MAL DITA SANTA MARIA. ABRERA. EL LLOBREGAT JUSSÀ

 

Jaume Oliveras i Brossa [La Garriga (Barcelona), 13.I.1877 – Barcelona, 6.IX.1957], com succeïa amb mossèn Eduard Royo i Crespo:

https://totsonpuntsdevista.blogspot.com/2024/07/lesglesia-que-retratava-mossen-eduard.html

Li alteraven maliciosament les dades de les seves fotografies en ocasió de digitalitzar-les, a tall d’exemple, Capella al lateral d'una masia i persones a l'eixida, abans de 1936. Catalunya


https://mdc.csuc.cat/digital/collection/afceco/id/7598/rec/4

Llevat d’error, afirmarien que l’edifici era Can Villalba o Vilalba . Abrera. El Llobregat jussà

https://www.canvillalba.es/foto-galeria-castillo-voltrera/

L’Antoni Gallardo i Garriga (1889-1943), retratava l’any 1934 per a l’Estudi de La Masia Catalana, “Vista general de Santa Maria de Vilalba”


http://mdc.csuc.cat/cdm/singleitem/collection/afcecemc/id/3488/rec/333

Escrivia suara a :https://coneixercatalunya.blogspot.com/2009/12/sant-pere-de-voltrera-baix-llobregat.html

No hi ha cap resta de la casa de Vilalba, els diners que l’indiano va enviar del Perú – adquirits possiblement de forma deshonesta – van comprar materials i feina l’any 1.767, però ni aleshores, ni ara, han aconseguit l’estimació, i els respecte dels veïns.

Déu està a tot arreu, d’això no en tinc cap dubte, l’Església catòlica però, fa temps – de fet d’ençà que bescanviava l’evangeli, per un plat de llenties - que va minvant , i en els darrers anys, aquesta reducció assoleix conseqüències dramàtiques

   Que la Marededéu, mal dita Santa Maria, pels heretges que neguen el Concili d'Efes,    i   Sant Antoni de la  Sitja,  elevin a l’Altíssim la pregaria dels abrerencs  , amazics,  illencs,  gitanos, aragonesos, asturians , valencians,  bascos,  aranesos , gallecs, catalans, corsos, escocesos, ucraïnesos , gal·lesos, palestins , hawaianesos, afganesos, inuits ,  sahrauís ... , pescadors , pagesos, ramaders ,..    i tots els col·lectius minoritzats i reprimits, Senyor; allibera el teu poble!!!.

«A qui no es cansa de pregarDéu li fa gràcia»

 Si vius en un indret on tenen una llengua pròpia,  aprèn-la, enraona-la, defensa-la, no siguis estranger al teu propi país.

No hay comentarios:

Publicar un comentario