jueves, 11 de julio de 2024

IN MEMORIAM. CAPELLA DE CORREGÓ. LA PORTELLA. EL SEGRIÀ. LLEIDA

 la Maria Carme Vidal Torruella, retratava l’any 1982, Capella de Corregó. La Portella. El Segrià. Lleida.

https://calaix.gencat.cat/handle/10687/85660

Els oratoris, capelles, ermites,  santuaris,  esglésies, basíliques,..., del culte catòlic SEMPRE, SEMPRE, SEMPRE,  estan advocats a alguna sant/a, Marededéu,.., en alguna ocasió trobareu que s’identifica a la Marededéu com a Santa Maria, això és una heretgia, el Concili d’Efes,   va proclamar solemnement la maternitat divina de la verge. «Mare de Déu» (Theotokos)

Esbrinava amb l’ajut del Centre de Documentació de Cultura Popular i Religiosa de Catalunya ( Arxiu Gavin)  que la capella s’aixecava al segle XX,  sota l’advocació de Sant Antoni Abat, en substitució d’una anterior, i que avui està dessacralitzada.

https://invarquit.cultura.gencat.cat/card/14647

https://relatsencatala.cat/relat/la-capella-de-sant-antoni-abat-de-la-masia-de-corrego-la-portella-el-segria/1071021

És important, MOLT important, deixar  testimoni fefaent de la nostra història,  “qui perd els origen perd la identitat”, el REINO no durarà eternament.

 Que Sant Antoni Abat  , i  Sant Antoni de la Sitja,  elevin a l’Altíssim la pregaria dels   ,  portellans , barcelonins    ,  urgellencs,    gitanos, aragonesos, asturians , ucraïnesos, russos , africans , castellans,   valencians,  bascos,  aranesos , gallecs, catalans, corsos, escocesos, , gal·lesos, palestins , hawaianesos, afganesos, inuits, pagesos. ramaders, pescadors, menors estrangers no acompanyats, exiliats polítics,   ... ,   i tots els col·lectius minoritzats i reprimits, Senyor; allibera el teu poble!!!.

«A qui no es cansa de pregar, Déu li fa gràcia»

 Si vius en un indret on tenen una llengua pròpia,  aprèn-la, enraona-la, defensa-la, no siguis estranger al teu propi país.

No hay comentarios:

Publicar un comentario