martes, 16 de julio de 2024

CASA DEL COMTE DE GÜELL. CASTELLDEFELS. EL LLOBREGAT JUSSÀ.

 


Santi Barjau i Rico(  Barcelona, 18 d'agost de 1962) retratava l’any 1987, CASA DEL COMTE DE GÜELL, al carrer del mateix nom a Castelldefels, el Llobregat jussà.

https://invarquit.cultura.gencat.cat/card/18141

https://www.arquitecturacatalana.cat/es/obras/can-pou-alt

https://dhac.iec.cat/dhac_mp.asp?id_personal=30

Està a la venda:

https://www.idealista.com/inmueble/86323745/

Consten 289 ànimes al cens de 1900 a Castelldefels en aquella època l’indret es considerava un lloc insalubre, durant tot el segle XIX, el lloc era temut per les plagues de mosquits transmissors de les febres i el paludisme, i encara l’any 1930, el perill de contagi d’aquestes malalties era força alt.

Aquest clima d’insalubritat, general a totes les terres del delta de ponent del Llobregat, era degut a l’abundància d’aiguamolls i aigües estancades, que facilitaven la transmissió de malalties contagioses

 Que si hagués fet una casa Joan Güell y Ferrer (1800-1872), pare de Eusebi Güell i Bacigalupi, I comte  de Güell  (Barcelona, 15 de desembre de 1846-ibídem, 8 de juliol de 1918), ho trobaríem fins i  tot lògic atès que havia fet la seva fortuna a l’illa de Cuba, ens sorprèn però,  que s’hi fes una casa l’Eusebi Güell i Bacigalupi, i ens agradaria saber-ne l raó.

Escut del Comte de Güell

 Havíem fet algunes publicacions relatives al Patrimoni històric immoble de Castelldefels.. Documentar de forma rigorosa el Patrimoni històric de Catalunya és un imperatiu ètic per als catalans, recordeu allò de "qui perd els orígens perd identitat", el REINO no durarà eternament,  les tensions entre els " caïnites"  així ho fan pensar.  

TORRES DE GUAITA I BADA A CASTELLDEFELS. LA GABRIEL FOLCHER

https://coneixercatalunya.blogspot.com/2013/11/torres-de-guaita-i-bada-castelldefels.html

ESCOLES DE LA II REPÚBLICA A CASTELLDEFELS. EL LLOBREGAT JUSSÀ.

https://coneixercatalunya.blogspot.com/2013/10/escoles-de-la-ii-republica.html

CAN VINYES I TORRE DE SANT SALVADOR. CASTELLDEFELS. EL LLOBREGAT JUSSÀ. CATALUNYA

Sant Salvador dels Arenys


Si es conserven els Goigs d'aquesta capella sou pregats de fer-nos-en arribar un exemplar a l'email castellardiari@gmail.com 

PONGAMOS QUE HABLO DE ‘LA CASA CONSISTORIAL DE CASTELLDEFELS’.


LA CAPELLA DEL SANT CRIST DEL FOSSAR PARROQUIAL DE CASTELLDEFELS. EL LLOBREGAT JUSSÀ.

IN MEMORIAM DE L’ESCOLA PÚBLICA A CAL GARROFÍ/GARROFER I DEL MOLI DE VENT DE LA TORRE ANTONI. CASTELLDEFELS. EL LLOBREGAT JUSSÀ. CATALUNYA.

https://coneixercatalunya.blogspot.com/2019/03/in-memoriam-de-lescola-publica-cal.html

«A qui no es cansa de pregarDéu li fa gràcia»

 Si vius en un indret on tenen una llengua pròpia,  aprèn-la, enraona-la, defensa-la, no siguis estranger al teu propi país.

No hay comentarios:

Publicar un comentario