martes, 7 de agosto de 2012

DEL SOMNI AL MALSON DEL PÒSIT DE CAMBRILS

Any 1924: la Confraria de Pescadors de Cambrils edifica l'edifici del Pòsit de Pescadors, per a la venda de peix, cooperativa de consum, sala d'activitats social i cultural, cine, teatre, balls populars, escola pública i local social.

http://www.flickr.com/photos/manukayak/341079359/
http://www.cambrils.cat/arxiu/cultura/arxiu/patrimonicultural/ruta-de-la-torre-al-posit.pdf

Tot d’una superat ben just l’inici del segle XXI, coincidint amb el venciment de les concessions als paradistes, es declara l’edifici en ruïna imminent, i se’n fa el desallotjament a corre-cuita, tant dels venedors del mercat, com de El Pósito , quina relació contractual era de lloguer, i no de concessió administrativa. En l’enderroc caldrà fer-hi intervenir maquinaria especial per desmuntar l’estructura particularment reforçada que encabia a l’establiment de menjars, que malgrat haver estat desnonat sense cap compensació econòmica, s’ha creat al llarg dels anys, una bona fama que l’acompanyarà en endavant.

http://www.revistacambrils.com/index.php?reportatge=true&c_noticia=391

La decisió de l’enderroc va comportar un rosari de greuges, que caldrà resoldre en els anys a venir; potser la reversió si com sembla hi han intencions de fer-hi alguna actuació, potser l’acord amb els perjudicats, potser les accions legals que pertoquin en via judicial, civil, contenciosa i qui sap si penal.

ANY 2012, fa anys que la vida – en tots els sentits – ha marxat de l’indret. La situació de fallida del Reino de España, no ajuda gaire a redreçar una economia que en bona mesura es recolzava en una excel•lent oferta de restauració.

El Projecte anomenat EDIFICI EL PÒSIT. CAMBRILS
http://www.gabrielbosques.com/confraria-pescadors-el-posit-cambrils.php

pateix també les conseqüències d’aquesta crisis.


En recollia – amb un sentiment de dolor – una imatge actual.

No hay comentarios:

Publicar un comentario