martes, 28 de agosto de 2012

SONA LA TENORA A RIPOLLET

M’apropava fins al Centre Parroquial de Ripollet, segons els programa de la Festa Major s’hi faria una Ballada de sardanes amb la cobla Sant Jordi Ciutat de Barcelona a les 18 hores !!!!.

Ripollet Sardanista, l’entitat que organitza l’acte, pateix aquest dèria dels politics locals del ‘Petit Ripoll en hores del tot intempestives.

Les audicions de sardanes venen a ser una bona representació del tarannà català : damunt del cadafal una cobla, i entrellaçades les mans formant tantes rotllanes com demana el nombre de balladors i l’estretor de la via pública, els sardanistes.



Ripollet tenia 1.567 habitants l’any 1910, actualment – segons dades de la pàgina web de l’Ajuntament 37.515; aquest creixement exponencial es produïa bàsicament a la dècada dels 60/70 quan es passava de 5.262 a 20.197, i deixava lliteralment al marge dels àmbit de decisió als nascuts a la Vila, de pares que al ensems també hi havien nascut.

Faig meus un versets que tots els que tenen ja uns quans anys recordaran :




Necessitem – ara més que mai – l’ajuda Celestial, davant l’allau de retallades en el dret a l’educació, la sanitat, i en tots els àmbits econòmics i socials; èticament – més enllà del que digui el Gobierno del Reino de España, o l’Angela Dorothea Merkel, i fins el François Gérard Georges Nicolas Hollande , per esmentar tots els ‘actors del drama’, prendre als pobres per donar-ho als rics, és un acte injust i cruel, que evidencia – per als qui en tenien dubtes – que no va ser casual l’existència del Nazisme, ni l’estreta col•laboració que li va oferir majoritàriament el poble i el govern francès.

Ah!, per si encara continuem aquí l’any 2013, li volem dir a a l’Ajuntament del Petit Ripoll; que a l’estiu no cal programar res abans de les 19,00. Algú ho havia de dir.

No hay comentarios:

Publicar un comentario