miércoles, 1 de abril de 2020

EL CoVirus-19, UN INVENT POLÍTIC i ECONÒMIC.

Des d’un principi de sentir, llegir i veure (TV) l’aparició de l’epidèmia -i més endavant, pandèmia- em va donar la impressió que ens trobàvem davant d’un assumpte majúscul de potinejar la clonació i l’alteració cromosòmica de sers, malgrat fossin microscòpics.


Vull fer una important advertència al lector: no soc biòleg, ni economista. Màxim he sigut metge i, com a causa i efecte, observador meticulós del passar la Vida davant meu.

Havent-me assabentat de temps enllà dels avanços tècnics biològics d’aquella comunitat dedicada a alterar als cromosomes d’embrions amb dubtosa finalitat, que mai va ser publicada, sempre m’ha quedat el dubte que alguna desviació es coïa al darrere dels aparents èxits que ens arribaven.

A la par, aquella Nació, molt digna de la seva història secular i actual, s’ha estès com una invasora taca d’oli per tot el Món i... qui sap per un altre de més enllà. El que és cert, és que casi no hi caben dins dels límits geogràfics, on anys fa, foren dissenyats pels seus emperadors.

Paral·lelament, l’altra oposada Nació, tant per grandesa tècnica com geogràfica, s’alça agressiva i dóna la impressió de tomballejar-se davant del seu oponent polític: serà un conflicte bèl·lic mundial el que seguirà?

Una de les primeres conseqüències que es veuen, és la pèrdua de poder tècnic industrial per part de certes nacions del bloc Occidental. Però no per manca de capacitat inventiva, logística o de màrqueting, sinó de mà d’obra...

A quins ciutadans afecta més la capacitat patògena del Covirus-19?... Qui ocuparà a la industria europea, primer, la manca de obrers autòctons?...

La mà d’obra oriental, acostumada a cobrar poc i a mal conviure, no li costarà gens trobar una Europa o USA desbastada i acollidora per tirar endavant la seva indústria malmesa.

El següent pas o primer o tercer..., encara no me’l imagino, serà la mobilitat, que per cert, ja es troba a la bast de la nostra mà: els automòbils d’importació, és un dir, però de fabricació nacional-europea.

Només cal llegir la primera plana dels periòdics d’avui, per assabentar-nos de la munió de treballadors de la SEAT i Nissan de Barcelona, de la Renault a França, etc., que amb els ERO se’n van cap a casa per tenir que tancar les respectives factories a causa dels nombre d’obrers que queden retinguts a domicili, per considerar que el confinament... fins els dia 9 serà el límit terapèutic.

Els polítics ens enganyen?... NO!

El que passa és que no saben com explicar als conciutadans la realitat d’avui i què tenen que fer per parar aquesta atabaladora invasió de sota mà.

Enric SC.

No hay comentarios:

Publicar un comentario