Els Germans Maristes de les Escoles, arribaven a Pontós de la ma de l’hereu del III, i últim , marques de la Quadra, Joan Maria d'Oliveras de Carbonell i de l'Estanyol (Vic, Osona 1797 - Barcelona 1879), que els venia CA N'OLIVER VELL, conegut també com Cal Monjo, i més modernament com Edifici dels Germans Maristes.
https://issuu.com/aias-editorial/docs/llibre_alt_empord__web/145?fbclid=IwAR0oZ6txjg70BNw5TDo6nJK48sA0DndEOZEieqZKAgeFBVRc3Q3PJEFzXFk
https://www.diaridegirona.cat/comarques/2710/pontos-placa-dels-germans-maristes/203329.html
La Paquita Dorca Gibert m’enviava fotografies del seu poble natal, Pontós, a la comarca de l’Empordà sobirà, província de Girona, que inexplicablement es troba encara en fase I, malgrat tenir un cens de 266 a darreries de l’any 2019, en els 13,7 km² del seu terme municipal. En relació a aquest assumpte, fèiem una reflexió a :
https://www.guimera.info/wordpress/tribuna/a-veure-qui-la-diu-mes-grossa/
Llegia que la casa havia estat Noviciat, les obres les duia a terme l'arquitecte Pelai Martínez i Paricio (Figueres, 15 d'octubre de 1898 – Figueres, 13 de juny de 1978.
En les primeres dècades del segle XX, els Germans Maristes havien exercit la docència a Can Caules, de la que no en trobava cap imatge.
Es fa menció d’un llibre – sembla que editat únicament en paper - en el que es documenta la presència dels Germans Maristes de les Escoles a Pontós.
Agriré infinitament rebre noticies a l’email coneixercatalunya@gmail.com , castellardiari@gmail.com , si fos possible, demanar no fa pobre, imatges de l’escola de Can caules ‘ La Soborna’
Catalunya us ho agrairà.
No hay comentarios:
Publicar un comentario