domingo, 3 de mayo de 2020

RECORD I PREGARIA. SANTUARI DE LA MARE DE DÉU DE LOURDES DE SOBIRANS. ARENYS DE MUNT, EL MARESME

Retratava al Pere Albert Carreño davant el petit santuari quina història començava tot just l’any 1922 quan dues persones de la vila, Lluïsa Colomer i Joaquima Terra, després d'haver pelegrinat a Lourdes, decideixen difondre aquella devoció en el poble. Van recollir diners per pagar una imatge –vinguda expressament del santuari francès- que va ser ofrenada a la parròquia el 15 de juliol d'aquell any.


Després, i amb la intenció de trobar uns terrenys per aixecar-hi una gruta, van aconseguir que una altra veïna del poble, Francesca Sabater, regalés 600 m2 de terreny de la seva propietat.

El projecte seria inaugurat el 21 d'abril del 1924. La imatge de la Verge és de pedra, del 1981.

El 15 d'agost al vespre s'hi resa el rosari i el segon diumenge de setembre, Càritas hi organitza una trobada amb els malalts de la vila, amb la celebració d'una missa.

La gruta es troba en una zona de bosc amb taules i barbacoes, que acostuma a ser molt visitada els diumenges, i bona part dels dies de calor, quan no succeeix com patim avui, la pena de reclusió ‘sine die’ amb el pretext d’evitar-nos el contagi de la Covid.19, que entrava al REINO DE ESPAÑA, sense que fos detectada per la infinitat d’organismes que cobren per vetllar per la salut pública, i marcant un gol antològic als serveis mèdics que es limitaven a receptar paracetamol com és mal costum des de l’època de les retallades en la despesa sanitària.

https://algunsgoigs.blogspot.com/2018/11/poema-la-mare-de-deu-de-lourdes-arenys.html

La solució de la pandèmia de la Covid.19 no va per bon camí, i dissortadament els comentaris desafortunats dels uns i dels altres, que si més no, fan dubtar a la ciutadania que no fossin evitables tantes i tantes morts, venen a fer l’efecte dels que volen apagar un incendi llençant-hi petroli.

https://www.larepublica.cat/noticies/politica/allau-de-critiques-a-iceta-per-compartir-larticle-de-cercas-on-diu-que-25-000-morts-son-millors-que-lautodeterminacio/?fbclid=IwAR2uxuQiKtYGAp_fukinvpO7ApJrGDjhh2mWUQ46bpzDP7d3ZLRF42ynwjQ

https://www.abc.es/espana/abci-iceta-pide-redes-firmar-peticion-apoyo-gobierno-202004030057_noticia.html


https://www.elmundo.es/ciencia-y-salud/salud/2020/05/03/5eae62dffdddff02218b45fc.html

https://www.abc.es/espana/abci-iceta-pide-redes-firmar-peticion-apoyo-gobierno-202004030057_noticia.htmlQue nostra Senyora de Lourdes de Subirans, intercedeixi davant l’Altíssim per TOTS nosaltres.


No hay comentarios:

Publicar un comentario