martes, 16 de abril de 2024

L’EDIFICI QUE ACOLLIA L’ESCOLA DE NAUTICA DE BARCELONA ERA EL CONVENT DE SANT SEBASTIÀ. IN MEMORIAM

 

Trobava una fotografia de “ desconegut”, sembla que excel·lia també en el camp de la fotografia, com ho feia en el sector de la construcció, Façana de l'escola nàutica de Barcelona desapareguda al 1927. No consta la ubicació de l’edifici, la dictadura franquista feia una feina destructiva excel·lent en els àmbits de la cultura, que caldria reconèixer, posant noms, cognoms, lloc i data de naixement i traspàs dels seus autors, oi?


https://mdc.csuc.cat/digital/collection/afceccf/id/35624/rec/34

LlegiaL'any 1847, l'Escola havia passat a ocupar l'edifici de l'antic Convent  de Sant Sebastià, situat al costat de la Llotja ,

 El curs 1918-19, va passar a un pis dels pòrtics d'en Xifré, i finalment, l'any 1932, va ocupar l'edifici del Pla del Palau, construït especialment per a l'Escola de Nàutica, lloc que continua ocupant actualment.

https://www.poblesdecatalunya.cat/element.php?e=1690

Sembla que patirà un nou trasllat :

https://patrimoni-industrial.mnactec.cat/adeu-a-la-facultat-de-nautica-de-barcelona-una-nova-perdua-del-patrimoni-cultural-catala/

Ens agradarà rebre les vostres aportacions a l’email coneixercatalunya@gmail.com ,  castellardiari@gmail.com , la desinformació vers els nostre patrimoni històric i cultural, és una eficaç eina en mans dels enemics de Catalunya.

Trobem a la xarxa dades de “ persones”  quina petjada es redueix a endegar el genocidi del poble palestí a Gaza i Cisjordània o a perseguir grups objectivament identificables,  SEMPRE per raons econòmiques, disfressades amb arguments jurídics,  o pitjor encara amb raonaments espuris clarament inspirats e l’ideari feixista, i per descomptat llistes quasi infinites  de corruptes, presumptes i/o convictes, com és habitual en aquest dissortat reialme, oi?

Esperem  a l'email castellardiari@gmail.com dades de l'autor "desconegut ", la " invisibilitat " era una més de les tècniques barroeres emprades per la dictadura franquista en a seva dèria de dessolar la terra catalana. 

 Si vius en un indret on tenen una llengua pròpia,  aprèn-la, enraona-la, defensa-la, no siguis estranger al teu propi país. 

1 comentario:

  1. La casa de las dos torres o Convento de Sant Sebastián donde esta la antigua Bolsa de Barcelona.
    Aurelia Vicente
    Aurelia Vie

    ResponderEliminar