sábado, 27 de abril de 2024

IN MEMORIAM. ESGLÉSIA DE LA MAREDEDÉU DE MIJARAN.

 

Lluís Marià Vidal i Carreras (Barcelona, 6 de juny de 1842 - 10 de gener de 1922), retratava l’any 1902, absis de l'església de la Marededéu de Mijaran , mal dia Santa Maria , per influència herètica de l’església catòlica del REINO. El Concili d’Efes, va proclamar solemnement la maternitat divina de la verge. «Mare de Déu» (Theotokos)


https://mdc.csuc.cat/digital/collection/afceccf/id/23010/rec/9

Aquesta és  una de les poques imatges  que tenim d’aquest temple, que es va utilitzar com a polvorí, en els dies foscos que seguien a l’alçament dels militars feixistes encapçalats pel general Franco contra el govern LEGÍTIM i DEMOCRÀTIC de la II República, que es saltaria pels aires l’abril de 1938  

https://mdc.csuc.cat/digital/collection/afceccf/search/searchterm/santa%20maria%20de%20mijaran

https://algunsgoigs.blogspot.com/2011/05/goigs-la-mare-de-deu-de-mig-aran-viella.html

Que  la Marededéu   i   Sant Antoni de la  Sitja,  elevin a l’Altíssim la pregaria dels  , amazics, illencs,  gitanos, aragonesos, asturians , valencians,  bascos,  aranesos , gallecs, catalans, corsos, escocesos, ucraïnesos , gal·lesos, palestins , hawaianesos, afganesos, inuits ,  sahrauís ... , pescadors , pagesos, ramaders ,..    i tots els col·lectius minoritzats i reprimits, Senyor; allibera el teu poble!!!.

«A qui no es cansa de pregarDéu li fa gràcia»

Si vius en un indret on tenen una llengua pròpia,  aprèn-la, enraona-la, defensa-la, no siguis estranger al teu propi país.


No hay comentarios:

Publicar un comentario