lunes, 11 de septiembre de 2017

LES GLORIETES I ALTRES EDIFICIS DE LA TORRE NOVA DE L’AMO DE LA COLÒNIA PONS SON OBRA DE L’ARQUITECTE ALEXANDRE SOLER MARCH?. PUIG-REIG. EL BERGUEDÀ JUSSÀ. CATALUNYA

Us deixo un enllaç molt interessant : http://modernistespuntcom.blogspot.com.es/2011/01/colonia-pons-puig-reig.html
I alguna dada per considerar :

Josep Torres i Argullol, pels volts del 1890 emigrà a Amèrica i s’establí a l’Uruguai, a Montevideo, on exercí la professió fins la seva mort.

Alexandre Soler i March (Barcelona, 1874 - ídem, 1949)

La torre nova disposava de jardí privat, on destaquen encara les dues glorietes inaugurades l'any 1900 des de les quals es veu el Llobregat i el conjunt de la colònia. Les glorietes són de maó i fusta i estan construïdes damunt d'un penyal sobre l'aiguabarreig del Llobregat amb la riera de la Sala, un dels punts mes alts de tot el conjunt. Al costat de la torre nova es va construir l'edifici de les cavallerisses, avui arranjat com a habitatges. Aquest espai allotjava els cavalls de la família, a la planta superior hi vivien les persones que en tenien cura. Prop de les cavallerisses es van construir dos patits edificis, l'un destinat a l'aviram doméstic i l'altre, més gran, conegut com la pajarera que acollia ocells exótics. El conjunt disposava també d'un hivernacle destinat al manteniment de totes les flors deis jardins.

Retratava al Josep Olivé Escarré ( Sant Llorenç de Savall, el Vallès Occidental; 2.05.1926 ) des de l’altre costat de la riera de la Sala.


Ell té coll avall que tot plegat és obra de l’ Alexandre Soler i March (Barcelona, 1874 - ídem, 1949), i vosaltres?.

Ens agradarà rebre les vostres aportacions a l’email coneixercatalunya@gmail.com

El Valentí Pons Toujouse, autor del bloc MODERNISME http://vptmod.blogspot.com.es/ , creu que pot ser obra de l’arquitecte Juli Batllevell i Arús (Sabadell, 1864 – Barcelona, 20 de setembre del 1928) que també treballava per als Pons. https://ca.wikipedia.org/wiki/Juli_Batllevell_i_Ar%C3%BAs

No hay comentarios:

Publicar un comentario