sábado, 28 de abril de 2018

QUE EN SABEU DE LA PORTA DE MONTSERRAT DE LA PLAÇA DE L’ABAT OLIBA?.

El Pere Julià Subirana, publica una fotografia datada el 1 de gener de 1906 en la que apareix alhora que la porta que donava accés al monestir de Montserrat, el tancament precari d’aquell recinte.


La porta, en una fotografia més recent, es troba a la plaça que està presidida per una escultura de bronze de l'abat Oliba (Besalú o Cornellà de Conflent, 971 - Sant Miquel de Cuixà, el Conflent, 30 d'octubre del 1046 ), fundador del Monestir , obra de Manuel Cusachs Xivillé (Mataró, Maresme 1933)).


L’Abat, Bisbe de Vic, és assegut en una seu al respatller de la qual hi ha representats els campanars dels monestirs de Ripoll (Ripollès) i de Sant Miquel de Cuixà (El Conflent), d’on també fou abat.


L’Abat Oliba sosté amb la mà esquerra uns plànols que representen la primera església de Montserrat. I amb la dreta fa un gest de benvinguda a tots els qui s'atansen al Santuari.

La plaça està envoltada per tres grans edificis, destinats a donar allotjament als pelegrins. A la part central podem contemplar cedres centenaris, portats de les muntanyes del Líban pel P. Bonaventura Ubach Medir (Barcelona, 2 d’abril de 1879 - Montserrat, 19 de febrer de 1960)

http://www.abadiamontserrat.net/(S(bhjn3vkogw03sv0jnrye0al2))/Espiritualitat/Catala/arquitectura.aspx?newsid=9

http://www.trianglegironi.cat/images/imatges%20i%20documents/ripolles/ripoll/escultura%20abat%20oliba.pdf

Caldria alguna explicació més en relació a aquesta porta, oi?.

Llàstima, està clar que Montserrat està prop de Déu, tant com que Monistrol està lluny de Barcelona.

No hay comentarios:

Publicar un comentario