martes, 9 de julio de 2019

ELS FATXENDES. EL SABADELL QUE EL TEMPS S’ENDUGUÉ

M’havien explicat – no tinc però la certesa de que sigui veritat – que els Fatxendes actuaven al Canada, i que en arribar a l’hotel amb un sol espatarrant li deien al recepcionista, “dema ens desperta a les 7,00 del mati, que hem de sortir de viatge”, el recepcionista els va dir que al dia següent als carrer i hauria més d’un metre de neu i que els seria del tot impossible sortir de viatge.

El diccionari Català València Balear , ens diu a l’entrada fatxenda “Home vanitós, ostentós, bravejador”, i amb aquesta actitud sembla que van interpel·lar al recepcionista, ‘ i això qui ho diu ‘?, la resposta ‘perquè ho ha dit el Servei Nacional de Meteorologia ‘, els va semblar poc més un estirabot, i van insistir en que se’ls despertes a les 7,00 del mati.

Al dia següent, com havia previst el Servei Nacional de Meteorologia del Canada i havia un metre de neu.

Els fatxendes no van coincidir amb TV3, ni per descomptat amb cap Institució Científica que a la pell de brau assumís el paper del Servei Nacional de Meteorologia del Canada que ja aleshores vetllava per la integritat física, la vida i la salut dels canadencs.

Potser la història no va succeir mai, i volia il·lustrar únicament el tarannà d’aquells músics que portaven el nom de Sabadell i de Catalunya arreu del món.


Imatges de l'Arxiu del Josep Olivé Escarré ( Sant Llorenç Savall, 2 d emaig de 1926 + Castellar del Vallè, 6 de maig de 2019 )

No hay comentarios:

Publicar un comentario