viernes, 29 de octubre de 2021

IN MEMORIAM. FÀBRICA TORT. SABADELL

 

La necessitat em portava , un dia més, fins a Sabadell, per recuperar-me dels efectes de la terrible caiguda que patia el dia 9.07.2021 ,  em calien els serveis dels fisioterapeutes.

 

I val a dir que espero que la Seguretat Social, autoritzi més sessions, perquè les seqüeles evolucionen lentament.


Està clar però, que “la cabra sempre tira a la muntanya”, i amb el mòbil – encara no puc manipular la càmera fotogràfica - , retratava la FÀBRICA TORT - Can Planell




carrer Turull nº29-39, carrer Riego nº91-93

Joan Bolívar (enginyer - 1900-1903)

 Pere Salas (enginyer - 1904)

 Josep Renom i Costa (1919)


Conjunt fabril format per dues naus paral·leles amb un pati estret entre elles, i dues naus de crugia perpendicular a les anteriors. La nau cantonera té planta baixa i dos pisos.


Anteriorment havia existit una altra nau en la parcel·la veïna a nord-oest, que actualment es troba desocupada.


Es tracta d’una de les primeres fàbriques sabadellenques que incorporà l’electricitat.


El model original de fàbrica de pisos de dues plantes s’alterà posteriorment, amb la voluntat de guanyar espai productiu, esdevenint l’actual distribució de Planta Baixa i dos pisos.

https://www.espaisrecobrats.cat/fabrica-tort-can-planell-habitatges/


M’arribava una noticia tristíssima,  i alhora, profundament negativa tant per a la persona que n’ha estat víctima, com pel Servei de Traumatologia del Consorci del Park Tauli

 

Una persona de Castellar del Vallès patia una caiguda, i el portaven a Urgències del Taulí, allà li deien que tenia un esquinç.  l'estripada, distensió o estirament excessiu d'un lligament - banda resistent de teixit elàstic que uneix els extrems ossis d'una articulació – al peu.  La radiografia no confirmava aquesta diagnòstic, perquè hi havia molta inflamació.  La feien marxar a casa, sense cap tractament rehabilitador.

 

Sessions de fisioteràpia privades, no aconseguien trobar millora, i per insistència dels seus amics, demanava  visita al seu metge de capçalera – cosa de llarga tramitació, en aquest context en que s’està desmuntant la Sanitat Pública - , i finalment el radiòleg de Sant Felix, confirmava que el peroné estava trencat.

 

Avui, li deien al Taulí que ja no es podia fer res, té més de 65 anys, i que el dolor anirà marxant.

 

Ella no té intenció de presentar denuncia contra el Consorci Hospitalari del Parc Taulí. Està clar però, que si més no, aquesta informació es pot considerar una “notitia criminis” que hauria de donar lloc a l’actuació d’ofici de les autoritats policials i/o judicials.


Si més no, el cas es podria presentar al Premi Josef Mengele, oi?.

 



Com deia una avia quan li preguntaven com es trobava, de cada vez, peor.

 

 

No hay comentarios:

Publicar un comentario