lunes, 30 de noviembre de 2015

CASA PUIGSEC I MASFERRER. VIC. OSONA

No trobava cap dada de l’autor d’aquest magnific Casal al centre del casc antic, davant del temple romà. La descrpció de patrimoni Gencat, en diu que l'edifici consta d'una planta baixa, dos pisos i golfes, amb un cos més elevat en una angle, en forma de torre. Té també un jardí elevat.

La façana principal, de caràcter abarrocat i recoberta d'esgrafiats de caràcter classicista, és centreda per la portalada, d'arc rebaixat, amb una finestra a cada banda; al primer pis o pis principal, hi ha tres balcons amb frontó partit, situats sobre les tres obertures de la planta baixa; sempre seguint els eixos de simetria verticals, al segon pis s'obren tres finestres quadrangulars de dimensions més reduïdes, i a les golfes hi ha sengles obertures petites allargassades.

La façana posterior, també abarrocada i molt més llarga, presenta una alternança de portes i finestres a la planta baixa; al principal, balcons amb frontó partit i també alguna finestra; finestres quadrangulars petites a la tercera planta, i obertures petites allargassades a les golfes.


Adossada al costat dret d'aquesta façana trobem un cos elevat en forma de torre, de caràcter historicista. En el lateral, i entre aquesta torre i el costat de la façana principal, hi ha un jardí elevat a nivell de primer pis, on destaquen quatre estàtues de les estacions, símbols dels quatre germans Masferrer.


La teoria de que fos el diable – des de sempre, el maligne ha tingut una especial relació amb el sector de la construcció . malgrat no es pot excloure, atesa la qualitat de ‘Ciutat dels Sants’ que tenia – aleshores si – Vic, ens sembla força inversemblant, ens agradarà rebre les vostres aportacions a l’email coneixercatalunya@gmail.com

Catalunya us en deurà una.

No hay comentarios:

Publicar un comentario