miércoles, 2 de noviembre de 2016

L’ÀNGEL CAPTIU. SABADELL

La plaça de l'Àngel de Sabadell es troba al centre de la ciutat. Concretament en el punt on s'entrecreuen el passeig de Manresa i la via de Massagué, com també el carrer de la Salut i el carrer de les Valls. Es va formar a les acaballes del segle XIX en fusionar en una de sola les placetes del Raval i de Manresa.

L'any 1894, s'anomenà de l'Àngel, en record del portal construït l’any 1569 a la sortida del camí de Caldes que s'obria a la nova plaça.

L'any 1934 s'hi va canviar el nom per plaça d'Ignasi Iglésias Pujadas ( Sant Andreu del Palomar, 19.08.1871 + Barcelona, 9.10.1928)

L’any 1939 el consistori franquista va recuperar – en llengua castellana, el nom - , i el 1985 el nom es va catalanitzar.

La imatge de l’Àngel, i l’Agrupació Excursionista Terra i Mar, ocupaven l’espai central de l’edifici,- algú té imatges d’aquella façana?- que refet de cap i de nou, manté reclòs l’Àngel.


L'any 2013 la plaça es va remodelar: s'hi van suprimir les places d'aparcament de cotxes i s'hi va crear una zona de jocs infantils.

No hay comentarios:

Publicar un comentario