sábado, 12 de noviembre de 2016

SANT BARTOMEU DE PINS. GAÜSES D’AMONT. VILOPRIU. L’EMPORDANET. GIRONA. CATALUNYA

Llegia a :
https://www.geocaching.com/geocache/GC2DYDR_pins?guid=0202614f-070b-4071-8681-efda46773830

La capella de Sant Bartomeu de Pins, sufragània de la parròquia de Gaüses, és d'una nau, amb la capçalera poligonal, excepcionalment a l'extrem oest. Té un senzill campanar d'espadanya i és coberta amb volta de llunetes.


http://www.coac.net/COAC/centredocumentacio/Girona/arxiu/edificis/dades/fitxa.html?registre=&autor=&denominacio=&adreca=&poblacio=vilopriu&page=2&pos=17

La capella de sant Bartomeu es troba situada en un extrem del petit nucli de Pins. És un edifici senzill d'una sola nau, amb absis poligonal i coberta de teula a dues vessants.

La façana mostra la porta d'accés, rectangular, i més amunt, centrada, una obertura circular. El coronament és constrituït per un petit campanar de paret d'un sol arc de mig punt i per un acabament sinuós amb cornisa i dues boles de pedra ornamentals, una a cada angle. Els murs laterals són lleugerament atalussats, i l'absis no presenta cap obertura. El material constructiu és la pedra: filades treballades de forma regular a la façana, carreus grans i ben escairats a la porta i als angles, i paredat a la resta.

No hay comentarios:

Publicar un comentario