jueves, 29 de diciembre de 2016

CAPELLA DE SANT MIQUEL DEL MAS GELI. SANTA LLOGAIA. CORNELLÀ DEL TERRI. PLA DE L’ESTANY. GIRONA. CATALUNYA

No em donava temps en la meva visita al terme de Cornella del Terri, a visitar l’església , de planta rectangular, d'una sola nau i absis posterior, capella de Sant Miquel, del mas Geli, de la parròquia de Santa Llogaia

Patrimoni Gencat ens explica que fou construïda sobre una antiga construcció d'origen romànic. La coberta és de teula àrab a dues vessants. Les parets portants són de maçoneria, arrebossada a les façanes, deixant a la vista els carreus de les cantonades i els que emmarquen la porta d'accés. Coronant la façana principal hi ha un campanar d'espadanya.


Fotografia de Dolors Casanovas i Ramon Maria Castells

Les parets interiors estan recobertes amb pintures, possiblement de l'època que fou construïda l'església.

En aquest mateix lloc hi havia hagut una església romànica dedicada a Sant Miquel, que va ser cremada durant la guerra dels Remences, i l'any 1863 fou aixecat l'edifici actual sobre les parets de l'anterior. En un magatzem que es troba sota la capella es pot veure en el seu interior una part de paret i l'arrencament de l'absis de l'antiga església romànica.

En els dies foscos que seguien a la sedició dels militars feixistes encapçalats pel general Franco contra el govern LEGÍTIM de la II República, crim que qualificaven de ‘Guerra Civil’ els guanyadors, i fins de Cruzada’ foren cremades les imatges de Sant Miquel, Sant Josep i Santa Esperança que es trobaven a l'interior.

El Princep de les Milícies Celestials, està molt acostumat – més fins i tot que Catalunya – a lluitar amb el maligne.

No hay comentarios:

Publicar un comentario